Samospráva

Cena tepla v meste sa v budúcom roku zníži

Výkonný riaditeľ spoločnosti Centrálne zásobovanie teplom Ružomberok (CZT) a poslanec mestského zastupiteľstva Vladimír Lajčiak pre agentúru Sita uviedol, že cena tepla v Ružomberku sa budúcom roku zníži na 21,1 eura za gigajoule bez DPH. V roku 2013 to bolo 21,60 €.

Ilustračný obrázok k článku Cena tepla v meste sa v budúcom roku zníži
Foto: Jozef Milan

„Ružomberok sa tým zaradí medzi mestá s najnižšou cenou tepla na Slovensku. Zároveň vytvárame základné predpoklady, ktoré môžu zabezpečiť pripájanie ďalších objektov na systém centrálneho zásobovania teplom,“ povedal riaditeľ. Podnik v tomto roku rekonštruoval starý parný rozvod na horúcovodný na Považskej, vrátane troch kompaktných odovzdávacích staníc tepla za 95-tisíc eur.

Ukončenie rekonštrukcie

„V budúcom roku čaká rovnaká zmena rozvody na Tatranskej a Bystrickej ceste v hodnote približne 900-tisíc eur. Týmto by bola v Ružomberku komplexne ukončená rekonštrukcia starých rozvodov za nové. Bude to mať pozitívny vplyv na životné prostredie a ďalšie zníženie nákladov,“ uviedol ďalej Vladimír Lajčiak.

Spoločnosť zásobuje približne 20-tisíc obyvateľov mesta, ktorí bývajú v 7 tisíc bytoch. CZT bola založená v roku 2007 po reštrukturalizácii Ružomberskej energetickej spoločnosti kúpou majetku mestom a následne predajom CZT. Výlučným vlastníkom firmy je ružomberská radnica. V rokoch 2010–2012 firma realizovala rekonštrukciu rozvodných sietí v hodnote 8 mil. eur.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM