Tomáš Batiz Futbal

Cenné víťazstvo Ružomberka: Liptáci doma zdolali Sereď

Futbalisti MFK Ružomberok si v rámci 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy poradili doma so Sereďou.

Ilustračný obrázok k článku Cenné víťazstvo Ružomberka: Liptáci doma zdolali Sereď
Foto: Rudolf Maškurica

Sereď od začiatku bola stiahnutá na svojej polovici, jasne dávala najavo, že jej prioritou je precízna defenzíva. Liptáci tak museli hľadať kľúč k ceste cez prehustený priestor. Prvý moment, ktoré „prebudil“ riedke rady divákov, prišiel v 16. min., keď krásny projektil z vyše dvadsiatich metrov vyslal Qose a Penksa vyškriabal loptu zo šibenice. O štyri minúty neskôr skvelú individuálnu akciu predviedol Kostadinov a ľavačkou nechytateľne otvoril skóre – 1:0. Hostia ani po inkasovanom góle nič na svojej taktike nezmenili. K jedinému ohrozeniu brankára MFK Macíka sa v prvom polčase dostali až v jeho nadstavenom čase, keď keď koncovku zobral na seba Michalík, ale bola slabá a nepresná.

„Nás sa v prvom polčase do obranného bloku súpera veľmi zle hralo. Nedokázali sme sa presadiť. Zaplať pánboh za šancu, z ktorej dal Kostadinov gól. Do takto kvalitného bloku dokáže hrať azda len Barcelona," zhodnotil David Holoubek, tréner Ružomberka.

Do druhého polčasu už hostia vstúpili s inou tvárou. S ofenzívnou a so snahou o vyrovnanie a párkrát pred domácou bránou aj vážnejšie pohrozili, dvakrát Bilasom. Domáci na tento vstup súpera ale zareagovali a pridali. V 64. min. „gólová“ hlavička J. Masla, po centri Mustedanagiča, tesne minula cieľ. Vzápätí na druhej strane miliónovú šancu neuveriteľne spálil Adekuoroye. Potom sa už nič vážnejšie neudialo.

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 1:0 (1:0)

Gól: 20. Kostadinov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM