Ivana Milanová Futbal

Chriena sme získali na hosťovanie, prestup Mareša sa doťahuje

Slovenský mládežnícky reprezentant Martin Chrien sa stal novou posilou futbalového klubu MFK Ružomberok. Kmeňový hráč Viktorie Plzeň prichádza pod Čebrať na ročné hosťovanie.

Ilustračný obrázok k článku Chriena sme získali na hosťovanie, prestup Mareša sa doťahuje
Zdroj: TASR

Dvadsaťročný stredopoliar začínal s futbalom v tíme Jupie Podlavice Badín, odkiaľ v mládežníckom veku niekoľkokrát hosťoval v Dukle Banská Bystrica, kam napokon prestúpil v roku 2010. Po takmer štvorročnom pôsobení v Dukle viedli jeho kroky do Viktorie Plzeň. Ako hráč v uplynulých rokoch najúspešnejšieho českého klubu hosťoval v Českých Budějoviciach a Zbrojovke Brno.

„Člen reprezentačnej dvadsaťjednotky bude v blížiacej sa sezóne obliekať oranžový dres „Ruže“. „Je to hráč, ktorého sme veľmi chceli. Bude súčasťou nášho novotvoriaceho sa mužstva. Je to ďalší mladý futbalista, ktorý môže mužstvo posunúť ďalej,“ povedal pre klubový web športový a marketingový riaditeľ MFK Dušan Tittel.

Nová ružomberská posila bude v akcii už v sobotňajšej domácej generálke so Sigmou Olomouc.

Vedenie MFK Ružomberok zároveň doťahuje prestup ďalšieho ofenzívneho hráča, 29-ročného Jakuba Mareša. Kariéra bývalého českého mládežníckeho reprezentanta sa začala v klube FK Teplice, neskôr sa v pražskej Sparte stretol s Milošom Lačným a naposledy pôsobil v tíme FK Dukla Praha. Počas svojej doterajšej kariéry si v lige na svoje konto pripísal 34 presných zásahov a 25 gólových prihrávok.

Prečítajte si aj:

Vďaka elektronickému obstarávaniu ušetrila župa takmer 2 milióny eur

Baburová zostáva v Ružomberku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM