Jozef Milan Rôzne

Chýba vám v Meste kyslík? Odskočte si do Hrabova na Kyslíkovú dráhu

Minulú sobotu bola v okolí Hrabovskej priehrady v rámci podujatia Zábavný beh kyslíkovou cestou otvorená nenáročná športová trať pre širokú verejnosť s názvom Kyslíková dráha Hrabovo. Na jej vybudovaní sa podieľali mesto Ružomberok a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Liptov.

Ilustračný obrázok k článku Chýba vám v Meste kyslík? Odskočte si do Hrabova na Kyslíkovú dráhu
Foto: Jozef Milan

Kyslíková trasa je vybudovaná pre možnosť športového vyžitia a zlepšenie kondície všetkých vekových kategórií – návštevníkov Hrabova. Dráha meria 1,3 kilometra a pozostáva zo šiestich stanovísk s rôznymi drevenými cvičebnými prvkami – prekážkami, na ktorých sa dajú precvičiť jednotlivé partie tela. Inštalované sú šikmá rebrina, kladina, bradlá, lavica na posilnenie brušných svalov či prekážky na preskakovanie. Pri každej prekážke návštevník nájde popis správneho cvičenia.

„Stanovištia sú rozmiestnené okolo priehrady v Hrabove. Návštevníci slávnostného otvorenia Kyslíkovej dráhy si vyskúšali jednotlivé prekážky a cviky na nich s pomocou animátorov. Účastníci dostali sladké odmeny, deťom spríjemnili deň rozprávkové postavičky,“ popísal pre portál liptov.sme.sk sobotný zábavný beh zástupca primátora Ružomberka Oldrich Lauko.

Náklady na vybudovanie vo výške šesťtisíc eur boli uhradené z dotácie, ktorú získala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Liptov. „Keďže chceme na Liptov prilákať aj aktívnych turistov, bolo nám cťou zapojiť sa do tohto projektu. Rozhodli sme sa preto finančne ho podporiť a vybudovaním kyslíkovej dráhy tak prispieť k zatraktívneniu mikroregiónu Hrabovskej doliny," povedala Darina Bartková, riaditeľka organizácie.

Jednotlivé stanoviská KD nájdete vo fotogalérii.

Zdroj: rk24/ liptov.sme.sk; foto: rk24;

Kyslíková dráha Hrabovo
13
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM