Jozef Milan Futbal

Čierna sobota sa nezopakuje: Futbalisti porazili Moravce

V 23. kole Corgoň ligy vyhral MFK Ružomberok nad Zlatými Moravcami o jeden gól. Neúspešná sobota z 9.marca sa teda nezopakuje - vtedy po futbalistoch prehrali doma aj basketbalistky. Dievčatá hrajú podvečer prvé semifinále extraligy so Šamorínom.

Ilustračný obrázok k článku Čierna sobota sa nezopakuje: Futbalisti porazili Moravce
Foto: Jozef Milan

MFK Ružomberok – ViOn Zlaté Moravce 2:1 (1:0)

Góly: 11.Almaský, 51. Ďubek – 79. K. Meszáros. Žlté karty: Mulumba – Škriniar, Bolinha, Obročník, Ondráš. Rozhodoval: Valášek – 1480 divákov.

Ružomberok: Zich – P .Maslo, Práznovský, Greššák, Ondrek – M. Nagy – L. Lupták (90. Lovás), Bielák, Ďubek, Almaský (74. Mulumba) – Zreľák.

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda (89.Ondrejka), Pavol Majerník, Ondráš, Chren – Škriniar (60. Bolinha) – Candrák, Obročník, K. Meszáros – Hodek, Bernáth (70. Mihálik).

Najprv sa na ťažkom teréne hralo medzi šestnástkami No v 11. min. Ďubek poslal pas do „veľkého vápna“ hostí, k odrazenej lopte sa dostal Almaský a chladnokrvne, aj s tečom stopéra Majerníka, asi z dvanástich metrov prekonal Kuciaka. Od tejto chvíle Liptáci dostali krídla a pestrou kombinačnou hrou i dobrým pohybom dostali Zlaté Moravce pod tlak. Druhý gól v sieti ViOn – u párkrát visel vo vzduchu, ale vo finálnej to Ruži nevychádzalo. Po pol hodine hry pohrozili aj Zlaté Moravce, dvakrát z diaľky nebezpečne vypálil, ale tesne vedľa, Škriniar. No to z ich strany do prestávky bolo všetko. V 40. min. Ďubek fantasticky uvolnil P. Masla, lenže ten zoči – voči Kuciakovi miesto zakončenia volil ešte prihrávku na nabiehajúceho Almaského, a tá už nevyšla.

Na začiatku druhého polčasu Zreľák zblízka hlavou mieril len do brankára hostí. V 50. min. Ondrek z veľkej diaľky poriadne „vyprášil“ Kuciakove rukavice. Vzápätí Ďubek prešiel obranným valom Moravčanov ako nôž maslom a strelou od žrde zaslúžene pridal druhý úspech MFK. V 53. min. na to domáci brankár Zich bravúrne vyrazil Bernáthovu štipľavú ranu. Len mimochodom, bola to prvá lopta, čo smerovala medzi ružomberské žrde. V 72. min. najlepší hráč na ihrisku Ďubek z dvadsiatich metrov parádne zatočil loptu pod brvno. V 79. min. z ničoho nič prišiel kontaktný gól ViOn – u, ktorého autora strelou zvnútra šestnástky bol Meszáros. Hneď na to veľa nechýbalo, aby Meszáros aj vyrovnal, v poslednej chvíli záchrannú brzdu zatiahol Maslo. V závere hostia očividne ožili, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: „Napriek ťažkým podmienkam sme do zápsu vstúpili svojou charakteristickou hrou. Snažili sme sa o behavý agresívny futbal. Dokázali sme zbierať odrazené lopty, prechádzali sme do dobrých kontier, dali sme veľmi pekný gól, vytvárali sme si ďalšie šance. Záver bol dramatický, pretože sme urobili jedinú chybu v obrane, keď sme boli nedôrazní a nechali sme si streliť kontaktný gól na 2:1.“

Juraj Jarábek, tréner Zlatách Moraviec: „Treba poďakovať Ružomberčanom, že pripravili ihrisko tak, že sa mohlo hrať. Terén bol samozrejme náročný, nevyhovoval našej kombinačnej hre,. My nevieme lopty nakopávať, čo sa aj prejavilo. Ružomberok veľmi dobre vstúpil do zápasu, hral agresívne, vysoký pressing, získaval odrazené lopty. Ružomberok bol počas celého zápasu, až na poslednú pätnásťminútovku lepší. Meszárosom sme sa dostali naspäť do zápasu a sme radi, že sme to aspoň zdramatizovali.“

Corgoň liga: Ružomberok - Zlaté Moravce
22
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM