Petra Janigová Iné športy

Čo športový víkend dal ...

Uplynulý víkend priniesol nielen pekné počasie, ale aj veľa zábavy a bicyklov v Hrabove, no a frflať nemohli ani futbaloví fanúšikovia. Pozrime sa na vydarený Bike fest, ktorý doplnil aj ďalší skvelý výkon našich futbalistov.

Bike Fest zaujal a prilákal (nielen) cyklistov

„Od tejto akcie sme si sľubovali hlavne dostať do povedomia značku Bike Park Malinô Brdo, aby všetci, nielen zjazdoví cyklisti, spoznali možnosti bicyklovania a iných športov v tomto regióne. A samozrejme, išlo nám aj o zvýšenie návštevnosti,“ povedal o nultom ročníku Bike festu Tomáš Gazdarica z 1. Ružomberskej lyžiarskej, ktorá celú akciu pripravila. Od piatku do nedele sa tak v Hrabove zabávali nielen jazdci, ktorí si prišli zasúťažiť, ale aj návštevníci. Organizátori pre nich pripravili množstvo sprievodných podujatí, a neboli to iba koncerty a vystúpenia. Na parkovisku pod lanovkovou stanicou sa napríklad varili a následne aj jedli bryndzové halušky. O čo najrýchlejší čas tejto obľúbenej liptovskej disciplíny súperilo viacero tímov, no a tí, ktorí sa iba prizerali, si mohli pochutiť na voňavých dobrotách v niektorom zo stánkov.

Na Bike feste to ale nebolo iba o pozeraní, záujemcovia si mohli na vlastnej koži vyskúšať aj adrenalínovú atrakciu s názvom big air bag jump. A to aj napriek tomu, že obrovský nafukovací vak bol v prvom rade pripravený pre jazdcov. „Rozhodli sme sa túto atrakciu ponúknuť aj pre verejnosť, to znamená bez bicyklov. Každý, kto mal chuť, si mohol skočiť do vankúša z trojmetrovej plošiny a bezpečne pristáť.“ Možno nie až tak bezpečne tu pristávali aj jazdci na bicykloch, ktorí súperili o najlepší trik. Ďalšou disciplínou bol tzv. pump track, pri ktorom museli súťažiaci zdolať prekážkovú dráhu bez pedálovania. Cyklistické záležitosti uzavreli Cross Country maratón a preteky v zjazde na horských bicykloch – King of Skipark Downhillers.

**Futbal, ktorý teší **

Vydarený víkend majú za sebou aj ružomberskí futbalisti. Po víťazstve 1:0 v derby zápase s Banskou Bystricou sa v neúplnej tabuľke vyšvihli na prvú priečku a pobudnú tu ešte minimálne do soboty. Parádne, aj keď len dočasné umiestnenie, ktoré by pred začiatkom sezóny netipoval asi ani ten najväčší optimista, teší celú fanúšikovskú obec. Dôvod na spokojný úsmev majú aj hráči.** „Máme za sebou iba tri kolá, musíme ale šliapať od zápasu k zápasu, nič neznamená, že teraz sme prvý, rozdiely sú tam minimálne,“ myslí si strelec rozhodujúceho gólu Štefan Pekár. „Málokto nám veril, ale ja si myslím, že futbal hrať vieme, len to musíme dokázať na ihrisku. Sme síce mladí, máme menej skúseností, no nebojíme sa nikoho, ideme od zápasu k zápasu a snažíme sa zbierať body.“**

Ružomberok ťahá trojzápasovú sériu, počas ktorej stále neprehral. Okrem toho, že zatiaľ je čiernym koňom ligy, stáva sa aj špecialistom na druhé polčasy. Veď aj s banskobystrickou Duklou prišiel obrat a vytúžený gól práve v druhej polovici hry, keď Ruža v útoku opäť zaradila vyšší výkon.** „Nevieme si to ani vysvetliť, akurát druhé polčasy máme vždy lepšie ako prvé. Povedali sme si, že budeme trpezliví, veď rozhodujúci gól môžeme dať aj v nadstavenom čase a nakoniec sa nám ten jeden podarilo dať.“**

Na Šimčovu družinu čaká najbližšie Prešov a v tomto zápase bude môcť konečne nastúpiť aj útočník z Konga Mulumba Mukendi. Nad exotickou posilou Liptákov dlho visel otáznik, no napokon sa prestup dotiahol do úspešného konca. Ružomberský útok, ktorý má už dnes troch úspešných strelcov, sa tak ešte posilní a to je pred blížiacimi sa náročnými zápasmi naozaj potešujúca správa.

bike fest
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM