Petra Janigová Iné športy

Čo športový víkend dal...

Uplynulý víkend bol najmä o futbale, ale opäť sa pridali aj bicykle. No kým cyklonadšenci si vychutnávali jazdu Okolo Liptova, futbalisti na východe po prvý krát zakopli.

Spoznávanie krás liptovskej prírody a makačka na bicykloch, tak vyzerala tradičná cyklistická akcia Okolo Liptova. Nadšenci a amatérski cyklisti vysadli na svoje dvojkolesové tátoše už po 33. krát, cieľom však nebolo súperenie, ale klasický prejazd po cestách nášho regiónu. „Cyklisti si medzi sebou urobia sem – tam nejaké súťaže, napríklad kto na nejaký kopček vyjde prvý, priblížil organizátor Róbert Fajtra z KNAC. „Priaznivci sa nám vracajú a som spokojný, že so sebou privedú aj priateľov a známych, takže každý rok pribudnú aj nejaké nové tváre.“ Šesťdesiat päť účastníkov za dva dni otočilo Liptovský Mikuláš a aj Štrbu, kde cyklisti otestovali nový cyklo-chodník.

Sobota však nepriala futbalu, po štyroch kolách sa ružomberská mašina zadrhla v Prešove. To, čo našich hráčov v posledných zápasoch zdobilo, akosi zabudli doma. Futbalisti MFK dva krát chybili v obrane a keďže druhopolčasový uragán sa neobjavil, prišla prvá prehra v sezóne. No skôr, ako mohli svoj výkon odčiniť v ďalšom zápase, zareagovali fanúšikovia. V pondelok zavesili na štadióne veľký transparent s nápisom „Bojujeme za našu Ružu na ihrisku aj v hľadisku!“, ktorý mal tímu celý týždeň pripomínať, že za Ružomberok bojujú všetci spoločne. Štefan Pekár sa nedávno vyjadril, že Ružomberok je síce mladý a neskúsený, ale futbal hrať vie. Šimčova družina je zatiaľ nepochybne príjemným prekvapením súťaže, preto by mala ukázať, že toto zakopnutie bolo iba výnimkou a nie pravidlom. Šanca príde už túto sobotu a všetci budeme zvedaví, ako sa MFK doma predvedie.

Okolo Liptova
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM