Tlačové správy

Čutkovská dolina sa teší: Kolibe u dobrého pastiera pribudne dvojička

Liptovská stavebná spoločnosť, s.r.o Ružomberok začína s realizáciou ďalšieho projektu, ktorý dopĺňa a rozširuje ponuku komplexných služieb cestovného ruchu v Čutkovskej doline s dôrazom na tradíciu v oblasti zážitkovej gastronómie, výroby regionálnych produktov a kultúrno-spoločenských aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Čutkovská dolina sa teší: Kolibe u dobrého pastiera pribudne dvojička
Zdroj: Dnes24.sk

Prípravné činnosti a zriadenie staveniska boli zrealizované už v decembri 2013, samotná realizácia projektu potrvá dva roky. Stavať sa bude:

  • dopravný stavebný objekt -Vonkajší verejný parking
  • multifunkčný pozemný objekt – Viacúčelový a technicko-obslužný objekt

Dvojča

Koliba II, ktorá štýlovo a funkčne nadväzuje na prevádzku existujúceho zariadenia Koliby u dobrého pastiera, bude technologicky a stavebne prepojená s jestvujúcou kolibou podzemným prechodovým kolektorom. Jej súčasťou bude sezónna štýlová reštaurácia, odbytová miestnosť, kútik pre najmenších, banketové priestory, domáca pekáreň , bylinkáreň a taktiež požičovňa športových potrieb. V suterénne sa bude nachádzať relaxačné centrum, dobová pivnica a strojno-technologické vybavenie objektu. Podkrovie objektu bude slúžiť ako oddychová zóna hosťom, mezanín pre živú hudbu a taktiež pre nové administratívne zázemie.

Kapacita objektu je určená pre maximálny počet 120 osôb. Priestory ponúknu možnosť organizácie kultúrno-spoločenských podujatí, rodinných osláv a firemných konferencii aj pre návštevníkov širšieho regiónu Liptova. V rámci rozvoja areálu vznikne v čase výstavby aj nové verejné parkovisko s kapacitou 35 stojísk.

„Som presvedčený, že tímovou prácou, kvalitnými službami a sprievodnými akciami dokážeme osloviť a zaujať nielen návštevníkov Čutkovskej doliny, ale aj mesta Ružomberok a partnerskej Hrabovskej doliny. Je našou snahou,aby Čutkovská dolina bola naďalej vyhľadávanou oddychovou zónou pre občanov Mesta,“ hovorí manažér cestovného ruchu KuDP Peter Bačkor.

Náklady a financovanie

Celkové náklady projektu sú rozpočtované v hodnote cca 1 680 000 €, pričom projekt je výraznou mierou spolufinancovaný EU prostredníctvom ministerstva hospodárstva SR v prioritnej osi : „Cestovný ruch“ v rámci programového obdobia 2007–2013. Liptovská stavebná spoločnosť splnila podmienky výzvy EU a bola úspešná so žiadosťou o príspevok pre spolufinancovanie projektu v operačnom programe ministerstva hospodárstva: „Konkurencies­chopnosť a hospodársky rast “.

Budúcnosť – nové výzvy

Spoločnosť LSS vie, aké zložité je podnikateľské prostredie v cestovnom ruchu na Slovensku, že cesta k stabilnej klientele je dlhodobá, vyžaduje trpezlivosť a neustálu inováciu. Je to vec zdrojov, investícii, ale aj šťastia. „Veríme však, že sa nám v budúcnosti podarí dobudovať plánované stredisko v Čutkovskej doline doplnením o ubytovací objekt, ďalším rozvojom ovčej farmy a realizáciou štýlovej drevenej kaplnky U dobrého Pastiera, zapadajúcej do koloritu čutkovského areálu,“ uzatvára firemné ciele Peter Bačkor.

Koliba II - Čutkovská dolina
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM