Ivana Milanová Správy

V centre Ružomberka sa preháňali horskí cyklisti

Počas minulej nedele sa v historickom centre mesta ukázalo 25 cyklistov na netradičnom podujatí s názvom Ružomberské schody. Tie zdolávali smerom dole, ale aj hore.

Ilustračný obrázok k článku V centre Ružomberka sa preháňali horskí cyklisti
Zdroj: Dnes24.sk

„Ružomberok vznikol na vŕšku, preto sa volá Rosenberg alebo aj Ružový vrch. Z tohto vrchu ide niekoľko stoviek schodov do centra mesta. Povedali sme si preto, že urobíme preteky, ktoré nemajú obdobu na celom Slovensku,“ uviedol Martin Hromada z ružomberského mestského úradu.

Cyklisti na trati prekonali štyri schodiská s niekoľkými stovkami schodov. „Schodov je 271 s celkovým prevýšením trate 60 metrov,“ doplnil technický riaditeľ pretekov Juraj Duchovný. Ako ďalej dodal, zaujímavosťou je, že ružomberské schody zdolávajú pretekári nielen smerom dole, ale aj hore.

„Liptov ponúka viac ako 700 kilometrov značených cyklistických trás a práve takýmto podujatím dokážeme zaujať aj tých adrenalínovejších, ktorí hľadajú pri cyklistike možno iné a veľmi netradičné rozptýlenie,“ skonštatovala PR manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Katarína Šarafínová.

Tento rok preverilo svoju kondíciu v historickom centre Ružomberka 25 cyklistov, ktorí na trati strávili viac ako hodinu.

„Je to podobné ako crosscountry, sú tam krátke výjazdy, potom je tam trošku technický zjazd po schodoch,“ vysvetlil slovenský reprezentant v horskej cyklistike Matej Ulík.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Aj vaša výplata prekročila vlani hranicu 900 eur? Vieme, kto zarobil najviac

10 septembrových akcií: Poznačte si to naj, čo sa chystá v Ružomberku a okolí

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM