Cyklistické preteky Okolo Slovenska: Pozrite si obmedzenia na Liptove

Populárne cyklistické preteky Okolo Slovenska odštartujú o desať dní už svoju 63. kapitolu. Tradičné podujatie, ktoré sa začne 18. septembra zavíta aj do Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické preteky Okolo Slovenska: Pozrite si obmedzenia na Liptove
Zdroj: TASR

Trasa 63. ročníka, ktorý odštartuje 18. a skončí sa 21. septembra, je skôr stavaná pre klasikárov či šprintérov. V úvodný deň je na programe dvojetapa, najprv 138,2 km dlhá rovinatá trať so štartom a cieľom v Bardejove a následne sa v rovnakom meste uskutoční aj 7,4 kilometrov dlhá časovka.

Na druhý deň sa pelotón presunie z východného Slovenska do Ružomberka, 226,6 km dlhá trasa prinesie tri rýchlostné a až päť horských prémií (Obručné, Stráňanské sedlo, Magurské sedlo, Starý Smokovec, Štrbské Pleso), pričom najvyšší bod celého podujatia bude na Štrbskom Plese (1257 mnm). Tretia etapa (200,6 km) s tromi horskými i rýchlostnými prémiami povedie z Ružomberka do Hlohovca a záverečná štvrtá bude mať cieľ v Senici. Počas nej prejdú cyklisti päť menej náročných vrchárskych prémii a tri rýchlostné. Dokopy na nich čaká 714 km, 14 horských a desať rýchlostných prémií.

Dňa 19. septembra 2019 (štvrtok) bude časťou okresu Lipt. Mikuláš prechádzať pelotón cyklistických pretekov. Okresom Liptovský Mikuláš budú cyklisti prechádzať na trase Pribylina – Vavrišovo – Lipt. Peter – Lipt. Hrádok – Lipt. Mikuláš – Part. Ľupča.

Ako upozorňuje Anna Poljaková Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši, v tejto treba rátať s dopravnými obmedzeniami pri prechádzaní cyklistického pelotónu.

„Počas pretekov budú policajti riadiť a usmerňovať dopravu, dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a ochranu verejného poriadku,“ uvádza Poljaková.

Polícia zároveň žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o dôsledné rešpektovanie pokynov polície a dopravných obmedzení, ohľaduplnosť a trpezlivosť počas konania pretekov.

Predpokladaný čas prejazdu pelotónu v jednotlivých úsekoch a obciach:

obec Pribylina v čase cca 16.30h – 17.00h
obec Vavrišovo v čase cca 16.35h – 17.05h
obec Lipt. Peter v čase cca 16.40h – 17.10h
mesto Lipt. Hrádok v čase cca 16.42h – 17.10h
obec Podtureň v čase cca 16.45h – 17.15h
mesto Lipt. Mikuláš v čase cca 16.50h – 17.30h
úsek od Lipt. Mikuláš – Part. Ľupča 16.55h – 17.50h
Cieľ 3. etapy pretekov Okolo Slovenska
94
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM