Iné športy

Cyklo&aqua busom sa tento rok už nepreveziete: Predčasne ukončil sezónu

Cyklo&aqua bus, ktorý sa stal novinkou uplynulého leta v Liptove, predčasne ukončil sezónu. Počasie a koniec prázdnin spôsobili, že jeho služby využilo málo návštevníkov. Počas leta však do regiónu v porovnaní s minulými rokmi pritiahol omnoho viac cykloturistov.

Ilustračný obrázok k článku Cyklo&aqua busom sa tento rok už nepreveziete: Predčasne ukončil sezónu
Foto: Slávka Kellová

Pôvodne mal cyklo&aqua bus ukončiť sezónu v nedeľu 15. septembra. Koniec prázdnin a počasie počas prvých dvoch septembrových víkendov sa však podpísali pod nízky počet cestujúcich. „Posledný víkend z piatka na sobotu 7. septembra bol autobus veľmi málo obsadený. O niečo viac cestujúcich previezli autobusy v nedeľu,“ priblížila Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov. Uplynulý víkend sa preto stal posledným, kedy autobusy previezli milovníkov cyklotúry.

Začiatky sú vždy ťažšie

Počas uplynulého leta sa cyklo&aqua busom, ktorý jazdil od aquaparku do Podbanského alebo Vlkolínca, previezla asi tisícka návštevníkov. „Je to nový produkt, ktorý sa postupne dostáva do povedomia Liptákov a návštevníkov. Cyklo & aqua bus bol jednou z aktivít projektu Cykloregion Liptov, ktorý sme začali v tomto roku realizovať. Z ohlasov vieme, že spustením projektu, ktorý prezentuje Liptov ako cykloregión, k nám prišlo oveľa viac cyklistov ako po minulé roky. Chceme počuť aj názor ubytovateľov, vychytáme ‚muchy‘ a verím, že v budúcom roku si tento trend zachováme,“ dodala D. Bartková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM