Rôzne

Deti z celého Slovenska promovali na Detskej univerzite v Ružomberku

Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku pripravila na prelome júna a júla už siedmy ročník Detskej univerzity. Päťdňový program mal názov Rodina je môj poklad a bol určený deťom od 8 do 14 rokov. V tomto roku ho absolvovalo 117 detí z rôznych kútov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Deti z celého Slovenska promovali na Detskej univerzite v Ružomberku
Zdroj: Dnes24.sk

Jednotlivé aktivity boli zamerané na tému rodiny a jej hodnoty v živote človeka. Pestrý program tvorili prednášky zo sociálnej práce a špeciálnej pedagogiky. Deti navštívili hudobné vystúpenie, ktoré pripravila katedra hudby a zaujala ich aj prednáška kňaza Petra Nákačku. V programe bola aj návšteva Bábkového divadla na Rázcestí v Banskej Bystrici a zaujímavé tvorivé dielne z informatiky, matematiky, biológie, geografie, žurnalistiky, zdravotníctva, sociálnej práce, špeciálnej pedagogiky, ruského jazyka, náboženstva, výtvarnej i hudobnej výchovy. Aktivity pre deti pripravili pedagógovia a študenti z Pedagogickej a Filozofickej fakulty a Fakulty zdravotníctva KU v Ružomberku. Tradičnou súčasťou bola slávnostná imatrikulácia a v závere detská konferencia so slávnostnou promóciou.

Koordinátorka Detskej univerzity Silvia Kaščáková hodnotí podujatie veľmi kladne: „Detská univerzita je určená deťom, ale zároveň aj vysokoškolským študentom. Priestor, ktorý vzniká na akademickej pôde počas podujatia, je príležitosťou pre vysokoškolákov absolvovať pedagogickú prax, získať skúsenosti a zároveň je vynikajúcou ponukou na zmysluplné trávenie voľného času pre deti základných škôl.“

Detská univerzita sa otvorila aj vďaka sponzorom – predovšetkým samotným fakultám, knižným vydavateľstvám (Slovart, Albatros, Modrý Peter), firmám DUGE CATERING, s.r.o., ART K Ružomberok a projekt sponzorsky podporilo aj Mesto Ružomberok.

Text a foto: http://www.pf.ku.sk/

Detská univerzita
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM