Ivana Milanová Správy

Detská univerzita v Ružomberku sa teší na malých študentov

Aj tento rok sa na pôde Katolíckej univerzity v Ružomberku uskutoční Detská univerzita pre najmenších študentov. Bude prebiehať v dňoch 4. – 8. júla a je zameraná na žiakov základných škôl vo veku od 8 do 14 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Detská univerzita v Ružomberku sa teší na malých študentov
Zdroj: KU v Ružomberku

Organizáciu Detskej univerzity má pod patronátom Pedagogická fakulta, ale do samotnej realizácie sa zapojí aj Filozofická fakulta a Fakulta zdravotníctva. Cieľom Detskej univerzity 2016 je poskytnúť deťom kvalitnú a primeranú alternatívu na trávenie voľného prázdninového času.

Cesta okolo sveta

Aktivity Detskej univerzity budú zamerané na jej motto – Cesta okolo sveta. Cestovať – presúvať sa cez jednotlivé oblasti vzdelávania a výchovy budeme pomocou prednášok a workshopov z biológie, informatiky, geografie, sociálnej práce, náboženstva, žurnalistiky, zdravotníctva, hudobnej výchovy a ruského jazyka. Deti navštívia divadelné predstavenie Divadla z Pasáže a v rámci exkurzie absolvujú prehliadku Spišského hradu. V rámci mimoriadneho Svätého roka milosrdenstva upriamime pozornosť aj na cestu k Bráne milosrdenstva na Spišskej Kapitule.

„Želáme si, aby sa cesta za poznávaním nového a hodnotného naplno rozvinula prostredníctvom programu, ktorý pre malých študentov spoločne pripravíme,“ vyjadrila svoju víziu koordinátorka Detskej univerzity Silvia Kaščáková.

Detská univerzita bude ukončená konferenciou a slávnostnou promóciou.

Prečítajte si aj:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ranov-241747

http://ruzomberok.dnes24.sk/…etrov-241736

Detská univerzita v Ružomberku sa teší na malých študentov
5
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku
Zdroj: KU v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM