Iné športy Rôzne Šport Správy

Deviaty ročník prehliadky priniesol nielen viac návštevníkov, ale aj obší

Ilustračný obrázok k článku Deviaty ročník prehliadky priniesol nielen viac návštevníkov, ale aj
obší
15
Galéria
Zdroj: Horalfest

Deviaty ročník prehliadky priniesol nielen viac návštevníkov, ale aj obšírnejšiu prezentáciu amatérskej tvorby.

Presne 89 tvorcov súťažilo v troch kategóriách – film, fotografia a literatúra, ktoré súvisia s prírodou, horami a aktivitami či osudmi ľudí v nich. „Tohtoročný Horalfest opäť ovládla kategória fotografie, kde bolo prihlásených najviac súťažných príspevkov,“ povedal Oskar Mažgút z organizačného výboru podujatia s tým, že v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi umelecké stvárnenia hôr a života ľudí v nich prevyšovali očakávania. Autori si na spracovaní svojej tvorby dali záležať, čo sa následne prejavilo na vyše desiatke ocenení.

Najväčší úspech spomedzi prihlásených filmov zožalo dielo Bokami od Ivana Mrnča a Juraja Kořínka.

Medzi fotografiami triumfovala Janka Jariabková s dielami Megalit a lezci, Raz sa tam vyberiem, Čo vstáva prvé v ranných lúčoch. V kategórii literatúra porota neudelila prvé miesto za poéziu ani za prózu. Osobitnú cenu Grand Prix získal Ivan Kenéz za diela Nebeský oheň a Podvečerné dotyky.

Zdroj: Horalfest

Festival priniesol do Ružomberka bohatý program nielen pre súťažiacich, ale aj pre širokú verejnosť, navštívilo ho cez 400 nadšencov hôr. Súťažiacich potešili tematické workshopy či verejné prezentovanie ich tvorby. Návštevníkov zas fotografické výstavy, projekcie outdoorových filmov, ale i besedy so zaujímavými ľuďmi.

Podľa slov organizátorov, mesto Ružomberok by sa mohlo stať stálym miestom pre stretnutia milovníkov hôr, nakoľko ponúka vhodné podmienky i veľmi ochotných miestnych ľudí, ktorí sa podieľali na úspešnom priebehu podujatia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM