Jozef Milan Krimi

Divoká hodinka MsP: Dve ženy a chlapa položil na zem alkohol, mladíka toluén

Častou náplňou práce mestských policajtov je starostlivosť o tých, ktorých obvykle alkohol dostal do vodorovnej polohy. V stredu 21. januára tak pomáhali štyrom postihnutým s tým, že ležiaci mladík mal pri sebe fľašku toluénu, ktorý je hlavnou zložkou bežne používaného riedidla S6005.

Ilustračný obrázok k článku Divoká hodinka MsP: Dve ženy a chlapa položil na zem alkohol, mladíka toluén
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia ulice M. Madáčova si v stredu 21. januára niekoľko minút po sedemnástej hodine všimli dve ženy. Tieto už hodnú chvíľu ležali na tráve pri chodníku. „Hliadka zistila, že obidve ženy sú zjavne pod vplyvom alkoholu a na vonkajšie podnety nereagujú, nie sú schopné postaviť sa na nohy. Navyše jedna z nich mala na tvári hrču a tržnú ranu na čele, pravdepodobne spôsobenú pádom. Z tohto dôvodu bola privolaná rýchla zdravotnícka pomoc,“ informoval Roman Jankovič z Mestskej polície. Zdravotníci na mieste ženy vyšetrili, poranenú previezli do nemocnice na ošetrenie. U druhej ženy hospitalizácia nebola nutná, preto bola prevezená domov.

O pár minút neskôr už hliadka preverovala ďalšie oznámenie na Bystrickej ceste. Tu si pri autobusovej zastávke ustlal na zemi muž z Bieleho Potoka. Tomuto takisto ako v predchádzajúcom prípade asistoval alkohol. Hliadka kontaktovala jeho príbuzných, ktorí ho odviezli domov.

Neprešla ani hodina a hliadka už bola na ulici Za dráhou pri ďalšom ležiacom mužovi. Tohto pri koľajniciach našli obyvatelia neďalekej bytovky, ktorí tam boli na prechádzke so svojim psom. „Mladý Ružomberčan nereagoval na vonkajšie podnety, tentokrát však stav „opojenia“ nespôsobil alkohol. Hliadka pri mladíkovi našla fľašu s toluénom,“ popísal situáciu Jankovič. Aj teraz boli privolaní zdravotnícki záchranári, ktorí muža previezli do nemocnice.

Zdroj: MsP RK; ilustračné foto: rk24;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM