Rôzne

Divoký týždeň ružomberských hasičov: Utopenec v Revúcej, auto vo Váhu, sršne v centre mesta, ...

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulý týždeň vykonali 11 výjazdov ku technickým zásahom, ku požiarom boli - možno trochu prekvapujúco - zavolaný len dvakrát.

Ilustračný obrázok k článku Divoký týždeň ružomberských hasičov: Utopenec v Revúcej, auto vo Váhu, sršne v centre mesta, ...
Foto: Ivana Milanová

V nedeľu 9. augusta nemohli ružomberskí záchranári urobiť už nič viac, ako vytiahnuť utopenú osobu z rieky Revúca (lokalita je na titulnej fotografii). Na jej vytiahnutie použili jednoduché hasiace prostriedky a lano z lezeckej výstroje. Po obhliadke, ktorú vykonal privolaný lekár, zasahujúci muži odovzdali nebohého pracovníkom pohrebnej služby. Na druhý deň bola jednotka vyslaná do Bešeňovej, kde vyťahovala osobné auto z rieky Váh. Nepozorný majiteľ ho nezabrzdil, načo samovoľne zišlo z kopca do rieky. Hasiči auto nadvihli tak, aby sa nepoškodila olejová vaňa, a za nákladným autom ho pomaly vytiahli na breh. Pri zásahu nedošlo ku úniku oleja do rieky.

Dnešný hasič si musí vedieť pomôcť

Vyslaná jednotka zasahovala vo štvrtok pri dopravnej nehode dvoch osobných a jedného nákladného auta. Hasiči poskytli dvom ľahko zraneným osobám predlekársku pomoc, autá zabezpečili proti vzniku požiaru a úlomky plastov pozbierali do zbernej nádoby. V podvečer toho istého dňa hasiči zlikvidovali hniezdo sršňov na bytovom dome na Námestí Slobody v Ružomberku. Večer o 21:03 boli hasiči privolaní ku vytiahnutiu osoby, ktorá spadla do výťahovej šachty na stavenisku plavárne v Liptovskej Osade. Zasahujúci najskôr poskytli postihnutému základnú pomoc priamo v šachte, následne po predbežnom ošetrení lekárom dotyčného vytiahli z priestoru na nosidlách a naložili do sanitky Rýchlej zdravotnej pomoci.

Požiar v byte na Moyzeske

V sobotu 8. augusta hasiči zasahovali za použitia dýchacích prístrojov v byte na prízemí bytového domu na ulici Š. Moyzesa. Príčinou vzniku požiaru bol skrat na elektroinštalácii v televízore. Pri požiari došlo ku škode na zariadení bytu za 10 000,– €.

Zdroj: HaZZ RK, Ján Ondruška, vedúci technik špecialista

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM