Ivana Milanová Rôzne Správy

Dni mesta Ružomberok ponúknu takmer stovku podujatí

Nasledujúce dva mesiace sa v centre dolného Liptova budú už ôsmykrát niesť v znamení bohatej ponuky kultúrnych, športových či spoločenských podujatí, zastrešených overenou značkou Dni mesta Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Ružomberok ponúknu takmer stovku podujatí
Zdroj: TASR

Séria akcií, na ktorých sa podieľajú mnohé združenia a organizácie, pôsobiace v našom regióne, bola znovu pripravená mestom Ružomberok v spolupráci s mestskou akciovou spoločnosťou Kultúrny dom Andreja Hlinku. „Hlavnou myšlienkou vzniku dní mesta v podobe, v akej sú doteraz, je ukázať návštevníkom a Ružomberčanom, čo doma máme," uviedla Gabriela Demčáková z mestského úradu.

Podľa jej slov, prvá edícia podujatí v rámci Dní mesta bola v roku 2010 a trvala tri mesiace. „Zastrešili ju zamestnanci radnice, ktorí novú myšlienku niekoľko rokov rozvíjali. Následne prevzal realizáciu Kultúrny dom A. Hlinku, ktorý v nej pokračuje doposiaľ," priblížila genézu projektu, ktorý sa tradične začína 1. mája na podujatí v Hýrošovom parku. Inak tomu nebude ani tohto roku.

„Oslovili sme viac ako 90 subjektov pôsobiacich v Ružomberku, ktoré sa počas uplynulých rokov podieľali na kultúrnom živote v meste. Z podujatí, ktoré sme od nich zozbierali, sme vybrali len tie, ktoré sa uskutočnia priamo v Ružomberku od prvého mája do konca júna," upresnil Milan Kolčák z Informačného centra v Ružomberku.

Jeho kolega Ján Benčík dodáva, že Dni mesta 2017 obsahujú takmer 100 podujatí, ktoré predstavia záujemcom, čo sa v Ružomberku pre verejnosť pripravilo. „Z najzaujíma­vejších môžeme spomenúť úvodné prvomájové stavanie mája, otvorenie sezóny na CykloKorytničke, množstvo koncertov, tvorivých dielní, súťaží ako kosenie lúk vo Vlkolínci, 20. ročník Ružomberskej ruže veterénov a mnoho ďalších."

Tisícky ľudí na Hlinkovo námestie pritiahne prvý júnový víkend už tradičný Ružomberský jarmok, ktorý bude 2. a 3. júna. „Tohto roku sme pre verejnosť v rámci tohto podujatia pripravili vystúpenia skupín Polemic, Gladiátor, Heľenine očí a iných," priblížila program Dagmar Zachová z Kultúrneho domu A. Hlinku.

Organizátori veria, že ponuka podujatí pod hlavičkou Dní mesta Ružomberok 2017 svojou rôznorodosťou osloví všetkých, a každý si vyberie to, čo ho zaujíma. Viac si môžete prečítať na stránke mesta ruzomberok.sk v sekcii mesto/správy/oz­namy, alebo v mestských novinách Ružomberský hlas či v mestskej televízii.

Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM