Jozef Milan Samospráva

Do nových nájomných bytov sa nasťahuje minimálne 50 ľudí

Mesto Ružomberok dokončuje nadstavbu ubytovne na Bystrickej ceste, kde je vytvorených 20 nájomných bytov nižšieho štandardu. Poslanci budú v stredu schvaľovať zoznam nájomníkov na pridelenie týchto priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Do nových nájomných bytov sa nasťahuje minimálne 50 ľudí
Foto: Jozef Milan

Mesto Ružomberok z dôvodu búrania ubytovne na Žilinskej ceste 26 bolo nútené vysťahovať nájomníkov z 52 obytných miestnosti. Všetkých nájomníkov nebolo možné umiestniť do mestských ubytovní, resp. mestských nájomných bytov, preto dočasne žili v ubytovniach, ktoré nie sú v správe mesta, prípadne sa dočasne nasťahovali k svojim príbuzným. Radnica problém riešila nadstavbou ubytovne na Ul. Bystrická cesta 3, kde je vytvorených 20 nájomných bytov nižšieho štandardu. Do tejto nadstavby sa nájomníci budú môcť sťahovať v mesiaci november.

Bytová komisia na svojom zasadnutí dňa 30.10.2012 zos­tavila zoznam nájomníkov – žiadateľov na prednostné pridelenie bytov. Z pôvodného zoznamu zo dňa 17.10.2012 vypadli niektorí žiadatelia a boli nahradení inými. Mestská rada žiadala, aby v zozname boli zaradení iba takí žiadatelia, ktorí nemajú žiadne záväzky voči Mestu Ružomberok.

V zmysle platných zásad o prideľovaní bytov vo vlastníctve mesta Ružomberok do nájmu sa prvé prideľovanie novopostavených bytov uskutočňuje verejným losovaním. Môže sa uskutočniť aj inak, ak o tom rozhodne poslanecký zbor. Poslanci budú preto najskôr – podľa pripraveného uznesenia – schvaľovať pridelenie bytov mimo poradovníka. Do šiestich garsóniek a štrnástich jednoizbových bytov sa nasťahuje minimálne 50 ľudí vrátane detí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM