Petra Janigová Iné športy

Do Ružomberka si prišiel zahrať aj majster Európy

Najväčší, s najlepšími hráčmi a najlepšie dotovaný. Taký bol medzinárodný biliardový turnaj „THE ONE“ Slovakia Grand Prix.

Najlepší hráči zo Slovenska a spoza hraníc sa zišli v biliardovej mekke Liptova Koktail Bare Aréna, ktorý bol hostiteľom veľkolepého podujatia. Ružomberská herňa má za sebou už desiatky turnajov, ani jeden ale nebol taký veľký a prestížny. „Pre Ružomberok to znamená hlavne to, že sa nám sem podarilo dotiahnuť veľké hviezdy, je to naozaj veľká udalosť a na Slovensku jednoznačne nemá obdobu. Veľmi nás teší účasť aj kvalita hráčov, ktorí sa tu zišli a veríme, že sa nám niečo podobné podarí pripraviť aj na budúci rok,“ povedal jeden z organizátorov Tomáš Legerský.

Turnaj trval dva dni, pričom sobota patrila kvalifikácii. V šestnástich skupinách bojovalo o postup 76 hráčov a z nich sa do hlavnej časti dostala najlepšia tridsať dvojka. Šancu na zisk prvenstva mal síce každý z nich, no rovnako každý poznal meno favorita. Do Ružomberka totiž prišiel svoje schopnosti v hre číslo 9 predviesť majster Európy Tomasz Kaplan a ten si napokon, bez prekvapenia, zlatý stupienok aj zabezpečil.

Biliardovému sviatku ale nedodávali veľkosť iba hviezdne mená. Hráčov, ktorí si sem prišli zahrať, lákali tiež finančné prémie. Veď okrem nablýskaných pohárov sa za zelenými stolmi hralo aj o stovky eur. „Celková dotácia turnaja je dve a pol tisíc eur, nie je to síce Wimbledon, ale je to naozaj celkom slušne dotované. Neexistuje turnaj na Slovensku, ktorý by zaručoval takéto peniaze, čo sa týka výhier,“ prezradil T. Legerský. Na ružomberskom turnaji sa naozaj nehralo o žiadne fazuľky, víťaz dvojdňového turnaja si domov odniesol deväťsto eur a to je už suma, o ktorú sa oplatilo zabojovať.

Výsledky:

  1. miesto: Tomasz Kaplan (Poľsko)
  2. miesto: Jakub Koniar (Bratislava)
  3. miesto: Tomáš Krovina (Zvolen)
  4. miesto: Bartosz Bielec (Poľsko)

… 9. miesto: Roman Hámor (Ružomberok)

The One Slovakia Grand Prix
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM