Petra Janigová Basketbal

Dolietajú Anjeli?

Iba túto stredu sa skončila cesta našich basketbalistiek v Európskom pohári a pred sebou už majú ďalší veľký zápas. Po parádnych výkonoch na európskych palubovkách budú chcieť dnes o 17-tej pokoriť aj svojho ligového rivala – košických Dobrých Anjelo

Najväčšie republikové derby v ženskej Extralige – to je tradične zápas Ružomberka a úradujúceho majstra z Košíc. V októbri mali basketbalistky z východu v Koniarni na mále a víťazstvo si zabezpečili trojkou Lawlessovej až v posledných sekundách. Ružomberok už vtedy ukázal, že túto sezónu bude bitka o zlato oveľa dramatickejšia a tesnou prehrou o jediný bod (64:65), zďaleka nepovedal posledné slovo. Dnes sú dievčatá po zápasoch v Eurocupe rozbehnuté a nepochybne aj hladné po víťazstvách. Veď prehier o niekoľko bodov si za posledné týždne užili dosť, dnes by preto mohlo prísť víťazné zadosťučinenie.

V treťom spoločnom meraní síl v tejto sezóne favorit derby neexistuje. Po dvoch prehrách s Dobrými Anjelmi sa preto nudné štatistiky môžu prepisovať. Dievčatá však majú za sebou okrem tých športových starostí, aj náročnú a dlhú cestu z Ruska, preto budú opäť potrebovať aj vašu podporu. Príďte sa Ruži poďakovať za ich vydarené účinkovanie v basketbalovej Európe a pomôžte im zdolať Košice, veď dnes k tomu majú naše dievčatá naozaj blízko.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM