Ivana Milanová Správy Samospráva

Dolný Liptov zablokuje cesty v Rojkove, Likavke a Liptovskej Osade

Klame nám Národná diaľničná spoločnosť (NDS)? S týmto podtitulom sa dnes (piatok 20.10.) uskutoční v poradí už tretia blokáda hlavných ciest v Ružomberskom okrese. Obyvatelia regiónu tak znovu dajú najavo svoju nespokojnosť s (ne)výstavbou diaľnice v regióne a poukážu na neúnosný stav.

Ilustračný obrázok k článku Dolný Liptov zablokuje cesty v Rojkove,  Likavke a Liptovskej Osade
Zdroj: Mesto Ružomberok

Rojkov, miestna časť Stankovian, priechod pre chodcov na hlavnej ceste I/18 (pri lávke ponad Váh). Likavka (pri Hubertuse), priechod pre chodcov na hlavnej ceste I/59. Liptovská Osada, priechod pre chodcov na hlavnej ceste I/59 v obci. To sú miesta, kde dnes od 16:00 budú nespokojní obyvatelia blokovať premávku.

„Dokedy nám budú kompetentní klamať? Výstavba diaľnice D1 Hubová-Ivachnová je beznádejne zastavená už takmer tri roky. Ministerstvo životného prostredia v procese EIA, ktorý sa začal takto pred rokom, nekoná, pretože nepredložilo žiadne podklady. Čo robila NDS celý rok, keď doposiaľ nie je schopná predložiť ani len správu v procese EIA, o ktorej tvrdia, že ju majú od júla?" – pýtajú sa organizátori protestov, medzi ktorých patria Združenie mesta a obcí dolného Liptova, OZ Ružomberčan a ďalší aktivisti.

Zhodne tvrdia, že v lete počúvali od kompetentných prázdne sľuby, že v októbri bude ukončená EIA, v druhej polovici roka sa malo začať s výstavbou úseku D1 a razením tunela. „Ukončenie procesu EIA je rovnako v nedohľadne ako ukončenie výstavby diaľnice. Kompetentní po novom začali tvrdiť, že výstavba „údajne" začne najskôr začiatkom roku 2018. To znamená, že môže začať aj v roku 2030, alebo vôbec?" – hromžia nespokojní obyvatelia okresu Ružomberok, z ktorých mnohí dnes budú na spomínaných miestach blokovať dopravu takmer hodinu.

Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM