Barbara Dallosová Krimi

Domové prehliadky bytov, policajti išli asi na istotu: Drogy, a nie málo, našli v detskom desiatovom boxe! FOTO

Ako informovala policajná hovorkyňa, po zásahoch polície na Liptove skončili v rukách polície Marián (25) a Jano (40). Pozrite, kde podľa policajnej správy drogy ukryli.

Ilustračný obrázok k článku Domové prehliadky bytov, policajti išli asi na istotu: Drogy, a nie málo, našli v detskom desiatovom boxe! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

S metanfetamínom nad Mikulášom sa v ostatnom období akoby roztrhlo vrece. Len nedávno sme vás informovali o Dušanovi z Mikuláša, ktorý to na neplnoletú skúšal s injekciou a drogam, a teraz je tu ďalší prípad.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej polícia v Liptovskom Mikuláši pri domových prehliadkach v uplynulých dňoch zadržala dvoch mužov z okresu Liptovský Mikuláš.

Prehliadka v bytovke

Pri prehliadke v jednej z liptovskomi­kulášskych bytoviek podľa slov hovorkyne našli zatavenú injekčnú striekačku s obsahom neznámej látky, tú si mal od neznámej osoby zadovážiť a následne v dome prechovávať Marián (25) ,,Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy išlo o látku s obsahom metamfetamínu. Zaistené množstvo zodpovedá najmenej ôsmim jednorazovým dávkam drogy," konkretizovala Balogová.

V plastovom boxe

Ako pokračovala, ďalej muži zákona vykonali aj domovú prehliadku v dome v obci Gôtovany (okres Liptovský Mikuláš), pri ktorej našla a zaistila plastovú nádobu s nápisom, v ktorej boli dve plastové vrecká s uzatváracou lištou a jedno mikroténové vrecko s obsahom neznámej látky.

,,Látku si zadovážil a prechovával Ján (40). Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy látka obsahovala metamfatamín a zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť viac ako 1000 obvykle jednorazových dávok drogy," hovorí o náleze Balogová.

Stíhaní sú vo väzbe

Podľa policajnej správy majú obaja muži už na krku obvinenie z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. ,,V prípade preukázania viny Mariánovi trest odňatia slobody až na päť rokov, Jánovi hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov," priblížila hovorkyňa s tým, že obaja muži sú stíhaní väzobne.

Foto: PZ SR

Policajti si posvietili na drogy: V putách skončili dvaja muži
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM