Petra Janigová Hokej

Dotyk cup vyhrali extraligisti z Liptovského Mikuláša

Na medzinárodnom hokejovom turnaji juniorov sa Ružomberku nedarilo. MHK síce dokázalo ako jediné zdolať neskoršieho víťaza z Liptovského Mikuláša, ale po zisku tretieho miesta bol domáci tím napokon sklamaný.

„Minulý rok sme robili veľký medzinárodný turnaj pre piatakov, takže tento rok sme sa rozhodli spraviť niečo pre našich juniorov, keďže sa to snažíme každý rok striedať,“ priblížil riaditeľ turnaja Pavol Littva. Turnaj, ktorý usporiadal Mestský hokejový klub, občianske združenie Dotyk, Centrum voľného času Elán a mesto Ružomberok obsadil od piatku až do nedele ľad ružomberského zimného štadióna. O pohár pre najlepší juniorský tím (rok narodenia 1993) zabojovali štyri celky – domáci MHK Ružomberok, druholigista HK Slovan Gelnica, z Čiech pricestoval HC Most a kvalitu turnaja výrazne zvýšil extraligový Liptovský Mikuláš.// „Samozrejme, chceli sme to urobiť ešte v trošku väčšom meradle, ale vzhľadom na to, že sa už končia súťaže a chlapci sa potom rozpŕchnu, tak viac mužstiev sa nám nepodarilo získať alebo pozvanie odmietli,“// povedal na margo nižšej účasti P. Littva.

Po výbornej sezóne mali Ružomberčania na domácom turnaji tie najvyššie ambície. Vysnívané finále sa ale rozplynulo po sobotnej prehre 2:1 s Gelnicou.// „Bol to smolný zápas, pretože oba góly sme dostali v posledných troch minútach. V odvete sme im to vrátili a súboj o tretie miesto sme už úspešne zvládli,“// zhodnotil Filip Husarčík z MHK Ružomberok. Zverenci Petra Žitníka tak skončili na bronzovej priečke, aj keď všetko nasvedčovalo tomu, že vo finále si s extraligistom zahrajú práve oni. Liptovský Mikuláš počas turnaja naložil poriadnu gólovú nádielku každému tímu, s ktorým sa stretol, odolal iba Ružomberok. MHK porazilo suseda presvedčivo 5:2, kvôli prehre s Gelnicou však finálovú miestenku musel prepustiť českému Mostu. Mladí hokejisti spoza hraníc dohrávali turnaj iba deviati a Mikluláš im vo finále uštedril zdrvujúcu prehru 15:1. // „Myslím, že ani náš výkon nebol dobrý, chýbali nám už aj sily, no veľmi sme si chceli zahrať vo finále proti Mikulášu. Tešili sme sa na to my a rovnako aj oni,“// povedal Filip Husarčík a dodal: „Minulý týždeň sme boli paradoxne v Gelnici a turnaj sme vyhrali. Tento bol ale určite dôležitejší, chceli sme sa predviesť aj pred rodičmi, prišlo tiež celkom slušné publikum, no sklamali sme.“

Výsledky:

Piatok, 9. 3. 2012 MHK Ružomberok – HC Most 4:7

Sobota, 10. 3. 2012 MHK 32 L. Mikuláš – HK Slovan Gelnica 9:3 HC Most – HK Slovan Gelnica** 5:1** MHK Ružomberok – MHK 32 L. Mikuláš 5:2 MHK 32. L. Mikuláš – HC Most 12:3 HK Slovan Gelnica – MHK Ružomberok 2:1

Nedeľa, 11. 3. 2012 O 3. miesto: HK Slovan Gelnica – MHK Ružomberok 2:3 O 1. miesto: MHK 32 L. Mikuláš – HC Most 15:1

Celkové poradie: 1.MHK 32 L. Mikuláš 2. HC Most 3. MHK Ružomberok 4. HK Slovan Gelnica

Individuálne ocenenia: Najlepší brankár: Dominik Švehla (HC Most) Najlepší obranca: Filip Mezovský (MHK 32 L. Mikuláš) Najlepší útočník: Samuel Dvorštiak (MHK Ružomberok)

(fptp: archív Kataríny Bajtalovej)

Dotyk cup
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM