Jozef Milan Krimi

Dvaja zlodejskí babráci sa podobali rozprávkovým postavičkám z A je to!

Dvaja doposiaľ nezistení páchatelia sa v prvý októbrový pondelok v čase okolo 21.30 h v Likavke pokúsili odcudziť dve osobné motorové vozidlá značky Škoda Felícia. V oboch prípadoch sa vlámali do vozidiel, ktoré ale nedokázali naštartovať. Iba čo spôsobili majiteľom materiálne škody.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja zlodejskí babráci sa podobali rozprávkovým postavičkám z A je to!
Zdroj: Dnes24.sk

Najskôr sa pokúsili odcudziť osobné motorové vozidlo značky Škoda Felícia Combi. Na vozidle rozbili sklenenú výplň na pravých zadných dverách, vozidlo otvorili a odtlačili po miestnej komunikácii v smere na obec Lisková. „Tam ho odstavili, poškodili spínaciu skrinku, povylamovali umelohmotné kryty a povytrhávali elektrické káble za účelom naštartovania vozidla, čo sa im však nepodarilo,“ informovala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva PZ. Svojim konaním spôsobili majiteľovi vozidla krádežou motorového vozidla škodu vo výške asi 1.000,– eur a škodu poškodením v doposiaľ nezistenej výške.

Následne tí istí páchatelia sa na druhej strane miestnej komunikácie pokúsili odcudziť osobné motorové vozidlo značky Škoda Felícia, znovu si zopakovali celý postup, ale opäť sa im auto naštartovať nepodarilo. Majiteľovi vozidla spôsobili škodu odcudzením vozidla v doposiaľ nezistenej výške a škodu poškodením vo výške okolo 100,– eur.

V prípade chytenia páchateľov a dokázania viny im hrozí za prečin krádeže trest odňatia slobody až na 2 roky.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM