Basketbal

Extraligu ukončili: MBK Ružomberok je majster!

SBA predčasne ukončila extraligu žien, čo znamená, že majstrovský titul obhájil MBK Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Extraligu ukončili: MBK Ružomberok je majster!
Zdroj: TASR

Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA) v piatok 13. marca rozhodla o predčasnom ukončení najvyššej súťaže žien vzhľadom na nariadenie Ústredného krízového štábu SR o zákaze usporiadania všetkých športových podujatí v krajine. Titul obhájil MBK Ružomberok.

Vedenie SBA sa tak rozhodlo deň po ukončení mužskej najvyššej súťaže predčasne zavŕšiť aj tú ženskú. Hracia komisia schválila poradie v tabuľke po neúplnom 19. kole, to sa teda považuje za konečné a ligu tak vyhral a majstrom sa stal prvý Ružomberok, ktorý vyhral všetkých 19 duelov. Druhé boli Piešťanské Čajky, tretie Young Angels Košice a na ďalších priečkach nasledovali Šamorín, Banská Bystrica a Dubček Bratislava. Každé družstvo bude mať právo štartovať v súťaži extraliga ženy aj v nasledujúcom ročníku 2020/2021.

„My sme ešte v utorok ukončili základnú časť a aj v hracom poriadku je napísané, že keď je ukončená nejaká časť súťaže, môže sa uzavrieť poradie. Ružomberku tak SBA udelí majstrovský titul, vicemajstrom sú Piešťany," povedal predseda centrálnej Hracej komisie SBA Tomáš Homola.

„Hracia komisia v piatok rozhodla o ukončení súťaže a platné je poradie, aké bolo po základnej časti bez odohratia jednej dohrávky a posledného 20. kola. Tým pádom vyhral súťaž Ružomberok," vysvetlil vedúci sekretariátu súťaží SBA Juraj Panák.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Ružomberok teda získal double, keďže nedávno vyhral Slovenský pohár, viď foto.

Basketbalistky MBK Ružomberok vyhrali Slovenský pohár
8
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM