Jozef Milan Kultúra

Festival outdoorových filmov

Pozývame vás od stredy 14. do piatku 16. novembra 2012 do kina Kultúra v Ružomberku na X. ročník medzinárodného festivalu outdoorových filmov.

Ilustračný obrázok k článku Festival outdoorových filmov
Foto: Jozef Milan

Festival

Medzinárodný festival outdoorových filmov je súťažná putovná prehliadka horolezeckých, horských, dobrodružných, vodných, či cestopisných tém vo filmoch profesionálnych i amatérskych tvorcov, ktorý sa od r. 2003 koná v Českej republike. V roku 2011 po prvý raz vo svojej histórii „zamieril“ aj na Slovensko – do Liptovského Hrádku a do Ružomberka, a v tomto jubilejnom 10. ročníku pribudlo ďalšie slovenské mesto – Žilina. Festival je zameraný na športy a život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, adrenalínové, extrémne, ale aj cestopisné.

Otvorenie

Na slávnostnom otvorení v Ružomberku sa v stredu 14.11. zúčastní jeden z najlepších súčasných svetových horolezcov Peter Hámor, ktorý už stál na vrchole desiatich osemtisícoviek a je zároveň prvým človekom v histórii, ktorý dvakrát vystúpil na najnebezpečnejšiu z nich, Annapurnu. Je zatiaľ jediným Slovákom, ktorému sa podarilo vystúpiť na najvyššie vrcholy všetkých kontinentov. Spolu s ním prijal pozvanie náčelník HZS Veľká Fatra Ing. Vladimír Šedek.

Program

Streda 14.11. – BLOK 17:30

  • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE MEDZINÁRODNÉHO FESTIVALU OUTDOOROVÝCH FILMOV

BLOK 19:30

  • MOUNT ST. ELIAS

Extrémne výnimočný a dychberúci príbeh troch najlepších skialpinistov pri ich pokuse zrealizovať najdlhší lyžiarsky zjazd na svete. Dobrodružný a extrémny, Aut, 100 min.

Program ďaľších dní nájdete na: http://www.ruzomberok.sk/…-RUZOMBERKU/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM