Jozef Milan Iné športy

FOTO: Máječka nám stojí za to

V nedeľu 6.mája sa ružomberskí turisti nachádzali na štvordňovom autobusovom zájazde v skalnatej oblasti Český ráj, čo je prvý z minimálne dvoch zahraničných pobytov v ich "pracovnom" roku.

Klub slovenských turistov Ružomberok predposlednú aprílovú nedeľu už tradične otváral turistickú sezónu na Májekovej chate, pri čom mu taktiež tradične pomáhala country kapela Korýtko. To ale neznamená, žeby dovtedy nepodnikol žiadnu akciu. Naopak, program vychádzok a túr 2012 štartoval Trojkráľovým výstupom na Tlstú horu a skončí Silvestrovským výstupom na Veľký Choč.

„Vyše 40 podujatí v priebehu roka ponúkame svojim členom a všetkým záujemcom. Kto má chuť, môže s nami chodiť aj bez oficiálneho členstva, každý je vítaný“, hovorí jeden z členov výboru Karol Koštial, ale dodáva, že **„na členstvo prihliadame pri výberových akciách, ako napr. teraz do Česka alebo do rakúskych Álp v auguste.“ **

„S našou Máječkou sme sa dostali po poslednom nájomníkovi do veľmi zložitej situácie“, približuje vlastnícke problémy druhý člen výboru Dušan Kováč. „Stavebno-technické a hygienické nedostatky smerovali až ku jej zavretiu, preto sme všetky naše úspory a aj úverové peniaze vrazili do jej obnovy – nábytok, kuchyňa, stavebné úpravy. Naša srdcovka nám stojí zato“, dodáva jeden z hlavných organizátorov činnosti KST.

Váž.čitateľ,v prí­pade, že máš záujem o spoznávanie Liptova a celého krásneho Slovenska, neváhaj a pridaj sa.Kontaktné údaje: Karol Koštial, 0905 453 950, karol.kostial@gmail.com Dušan Kováč, 0911 918 242, dus.kovac@gmail.com

RK turisti
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM