Jozef Milan Futbal

FOTO: Šošoni kráčajú za titulom

Futbalisti MFK Ružomberok podľa kormidelníka Aleša Křečka nastupovali na zápas s cieľom poraziť Žilinu, na ktorú sa celý týždeň pripravovali. Výsledok zápasu je iný.

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 0:1 (0:1) Gól: 41. Leitner. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Š. Pekár, P. Maslo, Masaryk – Piaček, Pečovský, Leitner, 1983 divákov.

V prvom polčase silný vietor fúkal na chrbát žilinským futbalistom, no od začiatku bol nepríjemný pre oba tímy. V 17. min. Poliaček našiel v žilinskom „veľkom vápne“ Lásika, jeho strelu najprv jasne rukou, ktorú mal od tela zblokoval Piaček a potom loptu na roh vyrazil Krnáč. Vzápätí na druhej strane Hrdlička mal plné ruky i nohy práce po prieniku Ceesaya, ktorý prefrčal popri Chovancovi. Potom sa pred bránami takmer nič nedialo. Až prišla 41. min. a po Nunesovom rohovom kope a nedorozumení obrany Liptákov lopta spadla k Leitnerovi, ktorý ju zblízka zavesil pod brvno.

Po zmene strán Lásik z desiatich metrov len slabúčko poslal loptu do rúk Krnáča. V 54. min. Poliaček posadil priamy kop na Masarykovu hlavu, no hlavičke corgoňligového kanoniera chýbali centimetre, podobne hneď na druhej strane Pichovej strele z hranice šestnástky. Ružomberčania sa v druhom polčase snažili niečo s výsledkom zmeniť, ale už sa k vážnejšiemu ohrozeniu Krnáča nedostali. Naopak „šošoni“ viacmenej bez problémov kontrovali dianie na ihrisku. V 90. ešte Hrdličku ohrozil Ceesay.

Zostavy a striedania: MFK: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Nosek, J. Chovanec – J. Vavrík – Š. Pekár (65. Oboya), Lásik, Ďubek (56. Skalák) – Poliaček (72. Serečin), Masaryk **MŠK: **Krnáč – Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes – Pečovský – Barčík (85. Angelovič), Šulek, Pich (90. Gergel) – Majtán (90.+ J. Novák), Ceesay.

Aleš Křeček, tréner Ružomberka: **„Nemyslím si, že súper bol lepší, no dal jeden gól, ktorý rozhodol. Futbal sa hrá na góly. Rád by som sa vyjadril k situácii v 17. min., keď nám rozhodca neodpískal jasnú penaltu. Bola tam jasná ruka. Prvý polčas aj na ťažkom teréne znesie ešte nejaké merítko, ale druhý polčas už súper vďaka svojej skúsenosti držal jednogólový náskok a hra sa tak rozkúskovala. My sme si druhý polčas nevytvorili žiadnu šancu. No ani súper. Celkove stretnutie na šance bolo veľmi skúpe.“ **Frans Adelaar, tréner Žiliny: „Bol to veľmi ťažký zápas. Aj preto, že bolo veľmi veterno. My sme chceli hrať kombinačne, no v takýchto podmienkach a na zlom teréne, to nešlo. Hrali sme proti silnému tímu, no my sme takisto bojovali. Dobre sme hrali priestorovo. Dôležité bolo, že sme skórovali už v prvom polčase. V druhej polovici Ružomberok nemal žiadnu šancu, naopak my sme kontrolovali výsledok. Môjmu mužstvu patrí veľký kompliment za bojovnosť so zreteľom na 120 minút odohratých vo finále Slovenského pohára v Bardejove. Každý, kto tento zápas videl, musí uznať, že sme zaslúžene vyhrali.“

zdroj: tasr

RK futbal
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM