Jozef Milan Futbal

Futbalisti MFK Ružomberok začali s prípravou na jarnú časť sezóny

V Ružomberku sa zapojil do prípravy aj talentovaný Macedónec Dejan Peševski (19), ktorý prišiel z bulharskej akadémie Christa Stoičkova. Klub bude ale stavať na terajšom tíme a vlastných odchovancoch.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti MFK Ružomberok začali s prípravou na jarnú časť sezóny
Foto: Jozef Milan

Jediná posila má 19 rokov

„V lete sme začali pracovať najmä s vlastnými odchovancami a v tomto trende chceme aj pokračovať,“ uviedol ku hráčskemu kádru tréner Ladislav Šimčo. „Do prípravy sa zapojí aj päť vlastných dorastencov. Jediným novým hráčom je mladý talentovaný Macedónec Dejan Peševski. Vlani v novembri bol u nás dva týždne na skúške a urobil dobrý dojem.“ Šimčo prezradil, že okrem 19–ročného ofenzívneho stredopoliara Peševského by sa pod Čebraťom mohol objaviť aj nový gólman. Siedmy tím aktuálnej tabuľky má momentálne až troch dlhodobých maródov – Martina Noseka, Juraja Vavríka a Ivana Kotoru. Posledne menovaný tohtoročnú jar určite nestihne.

Mesiac doma, potom desať dní v Maďarsku

„Čaká nás štandardná zimná príprava,“ podotkol kouč Ruže. „Prvé štyri týždne bude mužstvo trénovať v domácich podmienkach. Od 5. februára máme naplánované desaťdňové sústredenie v maďarskom kúpeľnom meste Lipót.“ Ružomberskí futbalisti odohrajú jedenásť prípravných stretnutí, v dvoch prípadoch pôjde aj o dvojzápasy – v Podbrezovej a v Prahe na Letnej so Spartou. Mužstvo si zmeria sily tiež s prvoligistami z Maďarska, Rakúska a Poľska – s Ferencvárosom Budapešť, Rapidom Viedeň, Austriou Viedeň, Ruchom Chorzów. Generálkou na jarné boje bude 23. februára zápas v Olomouci.

Jarná príprava futbalistov MFK
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM