Futbal

Futbalová Ruža musí ďakovať svojmu brankárovi za víťazstvo a tri body

V sobotu podvečer odohral MFK Ružomberok domáci zápas 19. kola Fortuna ligy s Podbrezovou, ktorým sa skončila jesenná časť súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová Ruža musí ďakovať svojmu brankárovi za víťazstvo a tri body
Zdroj: TASR

MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 3:2 (1:0)

Góly: 21. a 85. Dagbašjan, 51. L. Lupták – 56. Sabler, 61. Viazanko. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Jakubko, J. Maslo – Vaščák, Kapor, 1241 divákov.

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Dagbašjan – Ondrek – Zošák (18. Lovás), Ďubek, Faško, L. Lupták (62. Gerát) – Jakubko (75. Masaryk)

Podbrezová: Kuciak – Migaľa, Kupčík, Vajda, Andrič (46. Kapor) – Kochan, Szöke – Viazanko (84. J. Pančík), Podio (72. Gál Andrezly) Vaščák – Sabler.

V 7. minúte Podio priamy kop z 25 m vyslal priamy kop na Tofiloského, ale strela bez razancie nemala šancu urobiť gólmanovi Liptákov problémy. V 15. minúte na nosidlách ihrisko opustil domáci kapitán Zošák, ktorý napokon musel byť vystriedaný a „Ruži“ očividne chýbal. V 19. minúte z veľkej diaľky vypálil Kochan, Tofiloski vytesnal plachtiacu strelu na roh. O dve minúty na to Ružomberčania predviedli peknú akciu, Jakubko priťukol loptu Gagbašjanovi a ten ľavačkou utešene vymietol Kuciakovi šibenicu. V 26. minúte mohlo byť vyrovnané, po odrazenej lopte sa pred Tofiloskim ocitol Sabler, brankár MFK ho však bravúrne vychytal. Od tejto chvíle bola Podbrezová až do prestávky jednoznačne aktívnejšia smerom dopredu. 34. minúte Sabler mal druhú druhú obrovskú príležitosť na skórovanie, lenže znovu ho vychytal Tofiloski. V 44. minúte sa Lupták predral až pred Kuciaka, ale k zakončeniu sa nedostal.

V 51. minúte Lupták potiahol akciu stredom ihriska, na pravej strane oslovil nabiehajúceho Faška, ktorý mu loptu vrátil do „ohňa“ a Lupták ranou od brvna zvýšil na 2:0. V 56. minúte Tofiliski pred Viazankom ešte zachránil, ale dorážka Sablera už skončila za jeho chrbátom – 2:1. V 59. minúte Tofiloski zázračne zneškodnil Sablerovu „gólovú“ hlavičku. V 61. minúte sa agilní hostia dočkali vyrovnania, dovtedy výborného domáceho brankára „na hruškách nachytal“ Viazanko, keď nečakane napriahol z vyše 30 metrov. V 67. minúte Faško prenikol po pravej strane, loptu naservíroval Gerátovi a pri jeho koncovke zase krásny zákrok vytiahol Kuciak. V 85. minúte po domácom rohovom kope sa k lopte dostal Dagbašjan a zo 14 m krížnou strelou upravil na 3:2. V 90. minúte sa ešte Masaryk sám rútil na Kuciaka, ale ho neprekonal a tak výsledok sa už nemenil.

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Ja začnem veľkým poďakovaním mojim a celého mužstva Darkovi Tofiloskému, ktorý sa veľkou mierou podpísal pod to, že sme získali tri body. My sme tiež zažili také zápasy, keď sme boli lepší a nezískali sme ani bod. Dnes sa nám to vrátilo. Išli sme za tým až do konca, čo je potešiteľné. Za stavu 2:0 sme boli rozhádzaní, dostali sme dva góly. Chvalabohu, že sme sa zmobilizovali a dokázali ešte vyvinúť nejaký tlak a získali tri body.“

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Z nášho pohľadu to bol nešťastný, no inak vynikajúci zápas, veľmi dobrá emócia. Na našej strane opäť veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Naopak súper bol veľmi produktívny. Nedokázali sme odolať jeho záverečnému tlaku. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, ale musíme sa nad tým zamyslieť, že ľavý obranca súpera dá dva góly. A nebolo to zo štandardiek, ale z hry, čo je pre nás veľmi alarmujúce. Musíme zdvihnúť hlavy a urobiť maximum počas zimnej prestávky.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM