Futbal

Futbalové Áčko má za sebou úspešnú jeseň - nebojuje o záchranu

Tréner Corgoňligového Ružomberka Ladislav Šimčo hodnotí na stránke MFK jesennú časť súťaže, po ktorej má jeho tím 28 bodov a je na 7. priečke tabuľky. To v Ružomberku málokto čakal.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové Áčko má za sebou úspešnú jeseň - nebojuje o záchranu
Foto: Jozef Milan

Splnený cieľ na jeseň dáva šancu na jar

Vzhľadom k tomu, čo sa udialo v letnom prestupovom termíne, že sme zrušili „Béčko“ a polovička kádra sa omladila hráčmi z ,,Béčka", nastupovali sme do súťaže s tým, aby sme sa vyhli boju o záchranu. Chceli sme byť v pokojných vodách v strede tabuľky. Toto umiestnenie sa nám podarilo splniť. Navyše v tabuľke stojíme síce na siedmom mieste, ale od druhého miesta nás delia iba dva body. Keď dokážeme stupňovať naše výkony aj v jarnej časti, tak to vyzerá tak, že môžeme kľudne pomýšľať aj na vyššie priečky. Takže z môjho pohľadu je toto umiestnenie reálne a uvidíme na jar, ako sa nám podarí stupňovať výkony a podľa toho budeme postupovať ďalej.

Jesenné sklamania

V podstate nám nevyšiel jeden zápas. Bol to ten nešťastný domáci zápas s Myjavou. Dovolím si tvrdiť, že do 65. minúty sme boli lepším tímom. Bohužiaľ sme inkasovali zo štandardných situácií tri góly zo štyroch a nečakane vysoko sme ho prehrali. Takisto ten zápas bol aj v čase, keď sa hral v týždni Slovenský pohár a myslím si, že troška nás poškodila aféra Nitry s Trnavou. Nitra dostala od futbalového zväzu trest, že nemohla postúpiť v Slovenskom pohári a akurát hrala v tom týždni s Myjavou. Myjava si tým pádom šetrila kompletnú jedenástku. My sme odohrali v stredu veľmi ťažký zápas v Prešove, kde sme postupovali cez penalty.

Senica bola trošku iný zápas. Takisto to bol zápas, v ktorom boli mužstvá úplne vyrovnané. Keby mal tento zápas dopadnúť spravodlivo, tak skončí remízou. Senica si tu nezaslúžila vyhrať.

Fantastatickí fanúšikovia

Veľmi ma teší, čo urobili naši fanúšikovia, lebo zo začiatku to nevyzeralo tak, že by nastala taká eufória zo strany fanklubu. Možno sme k tomu prispeli aj my svojou hrou, ale musím povedať, že aj oni nám pomohli. Napríklad v zápase s Nitrou, keď sme prehrávali 0:1 a dovolím si tvrdiť, že v niektorých iných mestách by – ako slovenský divák zvykne – začali diváci pískať, no naši fanúšikovia nás povzbudzovali ďalej. V tomto zápase nám výrazne pomohli v tom, že sme ho otočili. Takisto zápas so Zlatými Moravcami sme doma otočili z 0:1. V závere, v devätnástom kole so Slovanom, boli úplne fantastickí a opäť dokázali to, že nás vedia vybičovať k najlepším výkonom.

zdroj: mfkruzomberok.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM