PR manažérka ŠK Ružomberok Iné športy

Historicky úspešná sezóna šachistov

Minulú nedeľu bola ukončená šachová sezóna 2015/2016 a ružomberskí šachisti, ktorých zastupovali tri družstvá, mali výborné výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Historicky úspešná sezóna šachistov
Zdroj: TASR

Podľa slov predsedu klubu Mareka Zelnického ide o historicky úspešnú sezónu v šachovom klube, kde za výborným umiestnením v súťažiach predseda klubu vidí utuženie kolektívu a silného tímového ducha. V III. lige nastúpilo družstvo Montana Ružomberok s cieľom udržania v súťaži, no keď po prvých troch kolách so silnými súpermi mal Ružomberok plný počet bodov, tak sa začalo črtať zaujímavé umiestnenie.
Vo štvrtom a piatom kole možno práve vďaka vnútornému tlaku hráčov prišli dve prehry a studená sprcha pre družstvo Montana, ktorú následne čakali zápasy s čelnými družstvami tabuľky. No od šiesteho kola družstvo už prechádzalo aj napriek vysokej kvalite súperov postupne vyššie a vyššie, dokonca v ôsmom kole Ružomberku patrilo prvé miesto. V deviatom kole Montana zakopla a prehrala tesným výsledkom u súpera v Žiline a tak sa prepadla až na štvrté miesto. Posledné dvojkolo, ktoré sa konalo tento víkend, Ružomberok privítal súperov z Oravy a vedeli sme, že pokiaľ budeme bodovať naplno, ružomberský šach zažije historický úspech. Nakoniec ružomberskí šachisti zápasy zvládli a len vďaka horšiemu skóre skončili na skvelom druhom mieste. O fantastický výsledok družstva Montana sa zaslúžili najmä Peter Ambrózi, ktorý z 9 partií uhral 7 bodov, Jaromír Bednář, ktorý z 9 partií uhral 5,5 boda ale taktiež výrazným podieľom sa o umiestnenie zaslúžili aj Róbert Druska, Adam Kerdík, Tomáš Matušák, ako aj kapitán družstva Ján Lisý.

Ružomberok v tejto sezóne zastupovali aj dve družstvá v V. lige, družstvo R-Comp obsadilo tretie miesto a družstvo Raiffeisen piate. Najvýraznejšími hráčmi družstiev V. ligy boli Milan Hajtmanský, Simona Koreňová, Juraj Koreň. Aj keď sa dá povedať, že ide o jednu z najúspešnejších sezón v šachovej histórii Ružomberka, Montanu a R-COMP delilo skutočne len jedno miesto od postupu do vyšších súťaží, uzavrel hodnotenie predseda klubu Marek Zelnický.

Natália Holáková – PR manažér ŠK Ružomberok

Šach RK
6
Galéria
Foto: Natália Holáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM