Jozef Milan Kultúra

Hlasovanie o knihu Liptova je spustené: O priazeň verejnosti sa uchádza takmer 50 titulov

Nominačné listy titulov na Knihu Liptova za rok 2014 sú uzatvorené. Do 10. apríla môže verejnosť hlasovať za jednotlivé prihlásené knižky. Víťazné diela budú vyhlásené 23. apríla.

Ilustračný obrázok k článku Hlasovanie o knihu Liptova je spustené: O priazeň verejnosti sa uchádza takmer 50 titulov
Zdroj: Dnes24.sk

Do tohtoročnej súťaže verejnosť prihlásila takmer 50 publikácií. „Podmienky sa nezmenili. Všetky prihlásené knihy musia byť svojím obsahom alebo autorom späté s Liptovom. Musia byť tlačené a graficky aj knihársky spracované do viazanej alebo brožovanej formy,“ uviedla Marcela Feriančeková, riaditeľka Liptovskej knižnice G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši, ktorá je už osem rokov vyhlasovateľom súťaže.

Zoznam titulov a hlasovacie lístky nájdu záujemcovia na internetovej stránke knižnice, alebo priamo v jej budovách. Svoje sympatie môžu čitatelia prejaviť titulom, ktoré sú rozdelené do dvoch kategórií – beletria a odborná literatúra pre dospelých a pre deti. Víťazné diela budú vyhlásené 23. apríla.

Niektoré knižné tituly

  • Ďuriška, Zdenko – Kendera, Radislav – Vítek, Peter: Ružomberok II – rody a osobnosti
  • Chovan, Milan Igor: Mária Magdaléna
  • Karika, Jozef: Strach
  • Lichner, Dušan: To bola naša Korytnička
  • Péteri, Anton: Dozretý čas, Súkromný zemepis
  • Saniga, Miroslav: Galéria Veľkej Fatry

„Autorovi víťaznej knihy ponúkneme spoluprácu a priestor pre prezentáciu jeho publikácie. V prípade účasti knižnice na knižnom veľtrhu Bibliotéka, aj priestor na tomto medzinárodnom podujatí,“ dodala M. Feriančeková. Z kníh, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach v jednotlivých regiónoch Žilinského samosprávneho kraja, bude zostavená putovná výstava.

Zdroj: lm24/ rk24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM