Petra Janigová Hokej

Hokej už bez mužov, za ružomberské farby bojujú juniori

Rok 2011 prešiel aj ľadom ružomberského zimného štadióna a uplynulých dvanásť mesiacov nebolo vôbec nudných. Pozrime sa, čo všetko dal a čo vzal minulý rok v hokejovom klube.

**Ako odišiel mužský hokej **

Názov MHK sa ešte v úvode roka fanúšikom spájal najmä s dvomi celkami: na výslní stál dlhodobo mužský tím, ktorý bojoval v 2. hokejovej lige a oči prívržencov najrýchlejšej hry sa upierali aj na najstarších, prvoligových dorastencov do 18 rokov. Po sezóne, teda koncom jari, už bolo všetko inak. Muži museli svoje účinkovanie v najnižšej hokejovej súťaži kvôli nariadeniu výkonného výboru ukončiť. Dôvodom bol fakt, že drvivú väčšinu mužstva tvorili hokejisti zo susedného Liptovského Mikuláša, ale vedenie tiež chcelo dať väčší priestor mládeži. Na záver svojho niekoľkoročného účinkovania sa MHK s hŕstkou domácich fanúšikov a vlastne aj so súťažou rozlúčil prvým miestom v základnej skupine a piatym po nadstavbe. Seniori odišli do (možno) predčasného dôchodku a do novej sezóny 2011/12 vstúpili už len mládežníci.

**Na scénu prichádzajú juniori **

No nebolo to až také zlé. Najvernejší fanúšikovia, ktorí na hokej stále nezanevreli, vymenili 2. ligu za prvú a od jesene sledujú výkony mladých ružomberských talentov. Vlaňajší dorastenci hrajú od nového ročníka juniorskú ligu, kde sa už formujú hokejisti do seniorských tímov. Práve tadiaľto by mala viesť aj hokejová cesta pod Čebraťom a odchovanci Mestského klubu by o niekoľko rokov mohli obliecť dresy v mužskej súťaži.

V základnej časti východnej skupiny sa juniorke Ružomberka darilo vcelku dobre, ale skutočná skúška ohňom prišla pre nováčika súťaže až po prizvaní zvyšných tímov zo stredu a západu Slovenska. Z doterajších šiestich kôl nadstavbovej časti prehrali zverenci trénera Petra Žitníka štyri krát, zvíťazili len v Banskej Bystrici a v Prešove. Za posledný mesiac však hokejisti MHK hrali iba na ľade súperov a po štvorzápasovej šnúre si v 7. kole konečne zahrajú na domácom štadióne. Túto sobotu (7. 1. 2012) o štrnástej odohrajú zápas s tímom MHK Humenné so snahou zopakovať senzačné domáce víťazstvo zo základnej časti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM