Ivana Milanová Samospráva

Hurá na korčule: Kedysi nebezpečný zimný štadión je po rekonštrukcii

Výsledkom niekoľkomesačnej rekonštrukcie štadióna S. Mikitu v Ružomberku za približne 840.000 eur je kompletne vynovený štadión s novou strojovňou a efektívnejším systémom chladenia.

Ilustračný obrázok k článku Hurá na korčule: Kedysi nebezpečný zimný štadión je po rekonštrukcii
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostne ho včera (7.9.) otvorili primátor mesta Igor Čombor a správca štadióna Jozef Horváth zo spoločnosti Elit Centrum, s. r. o.

Strojovňa v havarijnom stave

Hlavným dôvodom výmeny strojovne bol jej havarijný stav. Minuloročná revízia skonštatovala, že prevádzka technologického zariadenia by mohla kvôli úniku toxického čpavku viesť ku bezprostrednému ohrozeniu života a zdravia návštevníkov zimného štadióna, ako aj obyvateľov žijúcich v jeho blízkosti. „Celá strojovňa dnes spĺňa všetky štandardy. Pracujeme už len s jednou tonou čpavku, nie šiestimi,“ vysvetlil Horváth. Ako prebiehala rekonšrukcia chladenia si môžete prečítať tu: Rekonštrukcia chladenia na Zimnom štadióne je na dobrej ceste, hrozba bude zažehnaná

Zimný štadión sa vďaka investícii mesta a príspevku 100.000 eur zo štátneho rozpočtu pýši novým vzhľadom exteriéru aj interiéru. Obnovu absolvovali aj šatne so sprchami a sociálnymi zariadeniami, bufety či ľadová plocha. Prevádzkovateľ štadióna zas na svoje náklady zakúpil stroj na úpravu ľadovej plochy.

Úpadok hrozil aj hokeju a krasokorčuľovaniu

Cieľom ružomberskej radnice bolo generálnou opravou udržať záujem o zimné športy v meste. „Keby bol zimný štadión v havarijnom stave a ten smer by sa prehlboval ešte ďalej, tak ľadový hokej aj krasokorčuľovanie v meste by úplne zakrpatelo,“ uviedol primátor. Okrem krasokorčuliarov a hokejistov využíva štadión aj množstvo Ružomberčanov na verejné korčuľovanie.

Môže Vás zaujímať:

Skrat zo zvončeka spôsobil v byte dôchodkyne (79) požiar

V centre Ružomberka sa preháňali horskí cyklisti

Kedysi nebezpečný štadión je po rekonštrukcii pýchou Ružomberka
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM