Petra Janigová Basketbal

Ide to tuhého, začína sa finále!

Už dnes štartuje posledná a tá najdôležitejšia séria basketbalovej sezóny. Ružomberok sa v nej po osemnásty-krát pobije o majstrovský titul - s kým iným, ako s Košicami.

Celý basketbalový Ružomberok verí, že tohoročné finále by mohlo byť iné a tradičná hladká jazda Dobrých Anjelov už taká jednoznačná nebude. A to aj napriek tomu, že spoločné súboje z tejto sezóny dávajú všetky karty práve do rúk slovenského majstra. Košice zvíťazili vo všetkých štyroch zápasoch, pamätná je najmä tesná domáca prehra (64:65) z jesene, keď mal Ružomberok víťazstvo na dosah a tiež stobodová facka (100:57), ktorú MBK dostal na záver základnej časti.

„Uvedomujeme si kvalitu Košičaniek, ale aj našu. Radi by sme počas celej finálovej série predviedli pekný basketbal, ktorý by sa divákovi páčil,“ vyjadril sa na stránke MBK Ružomberok tréner Ivan Kurilla. „ Z pohľadu konečného výsledku budú najdôležitejšie prvé dva duely. V tom úvodnom v Košiciach nemáme čo stratiť. Budeme pod menším psychickým tlakom ako súper, čo by mohla byť naša výhoda. Vieme však, že spoliehať sa len na to, by bolo veľmi naivné. Nevyhnutné bude zachytiť úvod stretnutia a v nasadenom trende pokračovať až do konca. Každá hráčka bude musieť hrať na sto desať percent svojich možností.“

Krátky pohľad do histórie hovorí, že Košice vystriedali Ružomberok na majstrovskom tróne v roku 2004. Odvtedy až do minulej sezóny putoval republikový primát už iba na východ. Osemnásobný majster ale ešte stále nedokázal prekonať jedenásť titulov, ktoré MBK získal v novodobej histórii. Kurillov tím má už teraz za sebou mimoriadne úspešnú sezónu, veď v Európskom pohári sa prebojoval až do štvrťfinále, kde dokázal potrápiť aj neskoršieho víťaza celej súťaže, ruský Dinamo Kursk.

Ako sa Ruža pobije o svoju ďalšiu šancu prepísať už poriadne nudné dejiny ženskej Extraligy, sa dozvieme už čoskoro. Prvý zápas je na programe dnes o 18:00 v Košiciach, o výsledku vás samozrejme budeme informovať. Druhý zápas série sa následne odohrá v sobotu (21. apríla) o 17:00 v Koniarni a fanúšikovia plánujú ukázať Anjelom rovnaké peklo, aké zažili vo finále pred rokom.

**Anketa o budúcnosti MBK Ružomberok: ** Počas nadchádzajúcich domácich finálových zápasov bude naďalej pokračovať anketa o budúcnosti basketbalu, ktorú iniciovalo mesto. Boxy s anketovými lístkami nájdete aj v klientskom centre MsÚ, informačnom centre a v Café Kultúra. Anketa potrvá do konca apríla, potom bude vyhodnotená v rámci pripravovanej koncepcie rozvoja basketbalu v Ružomberku. Vyvrcholením bude verejná diskusia, na ktorej sa zúčastní primátor mesta Ján Pavlík, generálny manažér MBK Stanislav Onuška a zastúpenie budú mať aj hráčky. Stretnutie je naplánované na 26. 4. o 18.00 v Café Kultúra.

Finálová séria: 18. 4. (18:00) Košice 21. 4. (17:00) Ružomberok 25. 4. (18:00) Košice 28. 4. (15:00) Ružomberok 2. 5. (18:00) Košice

(pJ, www.mbk-rbk.sk)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM