INFO pre liptovských lyžiarov: V Jasnej sa chystajú regulovať dopravu

V Jasnej budú počas najbližších dní regulovať dopravu. Dôvodom je očakávaný vyšší záujem lyžiarov o liptovské stredisko.

Ilustračný obrázok k článku INFO pre liptovských lyžiarov: V Jasnej sa chystajú regulovať dopravu
Zdroj: Visit Liptov

Počet parkovacích miest v stredisku Jasná je obmedzený a po postupnom zaplnení parkovacích kapacít budú pre návštevníkov k dispozícii shuttle busy (transferová doprava do strediska). Mikuláš24 o tom informoval Marián Galajda, hovorca TMR.

„Jazda shuttle busom začína na záchytnom parkovisku v Pavčinej Lehote a smeruje na nástupné miesto lanovky B8 – Lúčky. Podľa potreby bude doprava regulovaná v predpokladanom čase od 8.00 – 12.00 hodiny,“ konštatuje Galajda.

Doprava bude usmerňovaná aj príslušníkmi Policajného zboru SR, preto je potrebné riadiť sa pokynmi dopravnej obsluhy a dopravnej polície. Na dopravu do strediska je potrebné počítať s dostatočnou časovou rezervou.

Stredisko zároveň prosí vodičov, aby v prípadnej kolóne neblokovali prejazdy transferovej dopravy a pokúsili sa o celkové naplnenie kapacít svojich osobných automobilov. „Ak je návštevník ubytovaný v niektorom z ubytovacích zariadení v stredisku Jasná, mal by sa preukázať potvrdením o ubytovaní, ktoré ho oprávňuje na vjazd do Demänovskej doliny aj v čase regulovania dopravy. Odporúčaný čas na ubytovanie je po 12.00 hod,“ doplnil Galajda.

Lyžiari a hostia ubytovaní mimo strediska Jasná môžu využiť skibusy, ktoré jazdia na trasách z Liptovského Mikuláša, Liptovského Jána, Liptovského Trnovca a Demänovskej doliny.

Rozprávková zima je tento rok aj na viacerých miestach v rámci okresu Liptovský Mikuláš. Presvedčiť sa o tom môžete na záberoch vo fotogalérii.

Zima v Liptovskom Mikuláši
14
Galéria

Takto si vychutnávali lyžiari Fašiangovú lyžovačku vo Vrátnej doline.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM