Ivana Milanová Rôzne Správy

Iniciatíva "S malou pomocou k veľkej radosti" pomôže deťom v núdzi na Liptove

Konkrétna pomoc v regiónoch Slovenska v projekte "S malou pomocou k veľkej radosti" má vďaka Červenému krížu reálne kontúry aj na Liptove.

Ilustračný obrázok k článku Iniciatíva "S malou pomocou k veľkej radosti" pomôže deťom v núdzi na Liptove
Foto: Anton Hrachovský

Aktuálne prebieha ďalší ročník iniciatívy, ktorá sa zameriava na pomoc deťom v núdzi. Projekt potrvá do 30. novembra. TASR o tom informovala manažérka agentúry Neopublic Porter Novelli Lenka Bosá.

„Keďže sa v každom regióne Slovenska nájdu rodiny, ktoré majú zo svojho príjmu problém zabezpečiť základné životné potreby detí, na veci, ktoré im urobia radosť, prostriedky v rodinnom rozpočte nezostávajú,“ uviedla manažérka. Aj preto je podľa nej prospešné, keď sa deťom nakúpia presne tie veci, ktoré im pomôžu vytvoriť ozajstný domov. „Často sa zo získaných peňazí kúpili spoločenské hry, športové potreby, knihy či potreby na maľovanie a písanie,“ informovala Bosá.

Ambasádorkou projektu je Diana Hágerová, ktorá sa onedlho sama stane mamičkou. „Aktuálne, ako budúca mama, si intenzívne uvedomujem dôležitosť skutočného a bezpečného domova pre každé jedno dieťa. Preto beriem veľmi pozitívne, že aj maličkosť, akou je nákup bežných výrobkov, môže prispieť k vytvoreniu pohodlia domova pre deti, ktoré to potrebujú,“ povedala Hágerová.
Viac informácií o tom, ako sa zapojiť do projektu, nájde verejnosť na oficiálnej stránke Slovenského Červeného kríža.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM