Samospráva

Jozef Badánik odmietol špekulatívny nákup, má sa stretnúť s predsedami poslaneckých klubov

V záujme vyjasniť situáciu vo veci budúcnosti pozemkov pod plánovaným obchodným centrom sa stretli primátor mesta Ján Pavlík a jeho prvý zástupca Miroslav Zuberec s podnikateľom Jozefom Badánikom, ktorý sa má dnes stretnúť s predsedami poslaneckých klubov v Mestskom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Jozef Badánik odmietol špekulatívny nákup, má sa stretnúť s predsedami poslaneckých klubov
Foto: Jozef Milan

Jozef Badánik potvrdil, že uzatvoril s doterajším vlastníkom pozemkov spoločnosťou HB REAVIS, resp. AUPARK, s. r. o. Ružomberok zmluvu o budúcej kúpnej zmluve, na základe ktorej v nasledujúcom období získa pozemky do svojho vlastníctva.

Primátor mesta informoval Jozefa Badánika o záveroch rokovania mestského zastupiteľstva v Ružomberku, ktoré sa konalo 3. apríla, kedy zastupiteľstvo dalo na jednej strane súhlas na kúpu predmetných pozemkov a projektovej dokumentácie v hodnote 1 000 000 EUR od HB REAVIS (a prelomilo tak už raz schválené a primátorom vetované uznesenie) a na druhej strane taktiež odsúhlasilo odstúpenie od zmluvy, ktorou pozemky boli spoločnosti AUPARK v minulosti odpredané.

Podnikateľský zámer

V diskusii Jozef Badánik informoval primátora o zámere, ktorý hodlá na pozemkoch realizovať.„Môj zámer je, aby na tomto území vzniklo námestie, ktoré vráti život do stredu mesta,“ uviedol podnikateľ. Na rokovaní informoval, že projekt je v počiatočnom štádiu a začal spolupracovať s architektmi a urbanistami, pričom cieľom je pripraviť a predstaviť životaschopný projekt podložený štúdiou uskutočniteľnosti, nevyhnutnými analýzami a kalkuláciami a projektovou dokumentáciou. Informoval, že má záujem spolupracovať s mestom a v súčinnosti s ním vytvoriť alternatívu, ktorú obyvatelia Ružomberka príjmu s pozitívnym ohlasom. Je však priskoro uvádzať akékoľvek detaily. Rázne odmietol tvrdenia, podľa ktorých kúpil pozemky zo špekulatívnych dôvodov a s cieľom paralyzovať stred mesta.

Zakliata stavba

Predmetom rokovania bola aj „zakliata stavba“ na začiatku Mostovej ulice. Jozef Badánik informoval, že kúpou pozemkov bude vyriešený aj vlastnícky problém pozemku za touto nedokončenou stavbou, a teda bude splnená podmienka na jej dokončenie. Potvrdil, že po prevedení vlastníctva pozemku, tak ako deklaroval aj predtým, začne s opravou a dokončením tejto stavby. So stavebnými prácami tak plánuje začať v máji tohto roku.

zdroj: Michaela Milá, hovorkyňa mesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM