Futbal

Kapitán MFK Marek Sapara: Verím, že na ihrisku dokážeme, že nepatríme na 8. miesto

V slovenskom futbalovom klube MFK Ružomberok hodlajú v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 vylepšiť jesennú ôsmu priečku. Tá podľa športového riaditeľa "Ruže" Dušana Tittela nezodpovedá kádru, ani podmienkam v klube z Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán MFK Marek Sapara: Verím, že na ihrisku dokážeme, že nepatríme na 8. miesto
Zdroj: TASR

Ružomberok ale do jari nevstúpi so žiadnym konkrétnym cieľom na konečné umiestnenie. „Naše súčasné postavenie v tabuľke neodzrkadľuje kvalitu kádra a ani podmienky, ktoré chlapci v klube majú. Chceme sa dostať jednoznačne vyššie, od prvého kola chceme začať víťaziť,“ povedal na utorňajšom stretnutí s médiami Tittel. MFK vážne myslí aj na Slovnaft Cup, kde je vo štvrťfinále.

„Máme za sebou veľmi kvalitnú zimnú prípravu. Mužstvo sa doplnilo a myslím si, že futbalovo i charakterovo je momentálne veľmi silné. Verím, že pohodu z kabíny prenesieme aj na ihrisko a dokážeme, že nepatríme na 8. miesto,“ vyhlásil na tlačovej konferencii MFK kapitán tímu Marek Sapara, ktorý sa po dlhšej pauze (naposledy hral 4. apríla 2015 v Zlatých Moravciach, kde sa zranil) vracia do prvoligového kolotoča.

Pod Čebrať prišiel brankár Ľuboš Hajdúch a dvaja hráči do poľa – Peter Gál-Andrezly (z Podbrezovej) a Adam Kučera (na hosťovanie z Vlašimu). „Verím, že angažovaním týchto dvoch hráčov, aj s návratom Saparu, narastie naša ofenzívna sila a mužstvo bude dávať aj viac gólov,“ vyjadril sa hlavný kouč mužstva Ladislav Pecko.

  • Príchody: Hajdúch (zo Skalice), Gál-Andrezly (z Podbrezovej), Kučera (hosťovanie z FC Graffin Vlašim)
  • Odchody: Tomáš Lešňovský, Erik Liener, Pavol Masaryk, Štefan Senecký, Anatolij Cheptine, Boris Turčák (všetci skončenie zmluvy), Matej Lovás (hosťovanie Sereď), Viktor Miklós (ukončenie hosťovania). Odchody v riešení: Matúš Macík, Miroslav Almaský.

Káder MFK Ružomberok na jarnú časť FL 2015/2016

  • brankári: Darko Tofiloski, Ľuboš Hajdúch, Matej Šavol
  • obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Lupták, Peter Maslo, Gagik Dagbašjan, Antonín Rosa, Martin Boszorád
  • stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Peter Gál-Andrezly, Tomáš Gerát, Tomáš Ďubek, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Ondrek, Štefan Zošák, Ivan Kotora, Marek Sapara
  • útočníci: Andrej Lovás, Adam Kučera, Martin Jakubko, Miloš Lačný

Tréner: Ladislav Pecko, asistent: Ján Bíreš, tréner brankárov: Marek Rodák

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM