Jozef Milan Futbal

Kaplán Stanislav: Futbal je ako život. Nikdy nevieš, ako to celé dopadne

Druhého ročníka futbalového Don Bosco RK-up 2013 sa zúčastnilo 8 tímov. Päť súťažiacich družstiev prišlo z organizácií, ktoré tento turnaj pre deti spoločne zorganizovali – PREROD, Diagnostické centrum – RK, Spojená škola, ZŠ Dotyk a po prvýkrát náš turnaj navštívili 3 staršie tímy z “ulice”.

Ilustračný obrázok k článku Kaplán Stanislav: Futbal je ako život. Nikdy nevieš, ako to celé dopadne
Zdroj: Dnes24.sk

Úvod

Turnaj sme otvorili úvodným slovom a požehnaním p.kaplána Stanislava, ktorý prirovnal futbal k životu, “pretože je to dynamická hra a nikdy nevieš ako to celé skončí”, za ním nám pár slov povedali páni z PRERODU, ktorí predstavili myšlienku turnaja SPOLU a RADOSTNE a vyzvali k boju vo vlastnom živote, aj keď nie je ľahký. To nám má pripomínať aj JOJO, ktoré si každý účastník turnaja odniesol (aj ono je raz hore-raz dole, ale keď sa prestaneš snažiť, ostávaš “dole”).

Dobrá nálada

K dobrej nálade prispelo počasie, ktoré nám tento rok opäť prialo (aj keď miestami sme čakali sprchu , hudobný “doprovod” od nášho pána DJ Plávku – mladého duchom, vystúpenia našich talentovaných priateľov JEANA VENOMA a LEYOPHa so svojimi kvalitnými repovými textami, tanec ZDENA, NIKOLASA, DENISA, MARTINKY a SIMONKY, pod vedením pani Lintnerovej z Detského domova v Ružomberku. Kultúrny program zavŕšili chalani z RUMUNGARO, ktorí sa tiež nádejne umelecky rozbiehajú.

Ako sa umiestnili

Putovný pohár turnaja vybojovali chalani z Diagnostického centra v Ružomberku a ďalšie dve medailové pozície obsadili tímy PREROD´S a GIPSY z PRERODu. Staršiu kategóriu vyhrali chlapci z Rovne, zoskupení pod názvom BLAUGRANAS. Ostatní súťažiaci – FC TATRY, FC NÁM SA NECHCE, AS ROMA a POVAŽSKÁ si “cenné želiezka” z tohto ročníka neodniesli, ale tešíme sa nich aj na VÁS všetkých o rok.

Poďakovanie

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a pomohli pri organizácii. (najmä nášmu LACOVI, rozhodcovi ROMANOVI, zdravoťákovi MAREKOVI, našim dievčatám ERIKE, LUCII a KIKE, pánovi školníkovi, dj-ovi a všetkým VYCHOVÁVATEĽOM a UČITEĽOM, ktorí prišli s deťmi a za zapožičanie ihriska p.riaditeľke VOLANSKEJ.

zdroj: prerod.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM