Ivana Milanová Správy

Katolícka univerzita otvára ďalší ročník Univerzity tretieho veku

Univerzita tretieho veku (ďalej UTV) pri Katolíckej univerzity v Ružomberku je záujmovo-vzdelávacia inštitúcia zakladaná v súlade s koncepciou celoživotného vzdelávania.

Ilustračný obrázok k článku Katolícka univerzita otvára ďalší ročník Univerzity tretieho veku
Zdroj: TASR

Jej poslaním je optimálnym spôsobom sprostredkovávať vedecké poznatky vo vybraných odboroch ľuďom v postproduktívnom veku, ako i tým starším ľuďom, ktorí sa nemôžu z rôznych dôvodov aktívne zapájať do každodenného pracovného procesu, resp. prejavujú záujem zúčastňovať sa záujmového vzdelávania.

V snahe zlepšiť kvalitu života starších ľudí prostredníctvom vzdelávacích aktivít UTV pripravila v akademickom roku 2016/2017 dva študijné programy: Kresťanská kultúra a Starostlivosť o fyzické a psychické zdravie. Štúdium na UTV je záujmovým vzdelávaním a trvá tri roky. Prihlásiť sa môžu záujemcovia starší ako 50 rokov, ktorí majú ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou. Prijímacie skúšky sa nekonajú. Poplatok za jeden rok štúdia je 30 eur.

Termín prihlásenia: do 15. 9. 2016.

Záujemcovia o štúdium nájdu potrebné informácie na univerzitnej internetovej stránke www.ku.sk v položke „Uchádzači o štúdium“ a následne kliknutím na položku „Celožitovné vzdelávanie“ alebo na banner „Univerzita tretieho veku“.

Autor: František Trstenský

Prečítajte si aj:

Rozhodnú sa budúce mamičky z Ružomberka porodiť v Mikuláši? Ich pôrodnica je v službách na špici rebríčka. " BAŽANT KINEMATOGRAF 2016: Aké filmy si pozriete pod holým nebom?":http://ruzomberok.dnes24.sk/…nebom-244207

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM