Ivana Milanová Krimi

Keď sa zotmie, ukazujú sa výtržníci podgurážení alkoholom: Môžu za to prázdniny?

Počas prázdninových víkendov rieši ružomberská mestská polícia veľa porušení zákona vyplývajúceho z nerešpektovania všeobecne záväzného nariadenia o zákaze požívania alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa zotmie, ukazujú sa výtržníci podgurážení alkoholom: Môžu za to prázdniny?
Foto: Ivana Milanová / Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu pol hodinu pred polnocou bolo na tiesňovú linku mestskej polície oznámené, že na ul. K. Salvu v centre mesta pred nočným klubom sa pohybuje partia piatich mladých mužov, ktorí búchajú po odstavených vozidlách a zhodili na zem aj reklamný pútač. Operačný príslušník po prijatí oznámenia okamžite vyslal hliadku a na uvedené miesto nastavil kameru.

Do príchodu hliadky mladí muži stihli ešte vyhodiť kanalizačný poklop a vytrhať okrasné kvety.

Pri kontrole totožnosti mestskí policajti zistili, že ide o mužov z oravskej obce Krivá. Muži sa po príchode hliadky upokojili, pútač a kanalizačný poklop vrátili na pôvodné miesto, dokonca naspäť vrátili aj kvetinovú výzdobu. Napriek tomu ich sankcia neminula, domov odišli aj s pokutovými blokmi.

V Černovej vadilo odstavené auto

Na ďalšiu partiu ktorá porušuje verejný poriadok upozornili obyvatelia Černovej. Tu sa večer 13. augusta pohybovala partia štyroch mladých mužov, ktorí mali rozhadzovať fľaše a jeden mal búchať do odstaveného auta.

V čase príchodu motohliadky bol v zárodku fyzický konflikt medzi majiteľom auta a agresívnym mladíkom. Hliadka sa mužov pokúšala oddeliť, no práve agresívny mladík svoje správanie nezmenil ani po príchode hliadky, pokúšal sa v napádaní majiteľa vozidla pokračovať, nepomohli ani výzvy na upustenie od takéhoto konania ani výstrahy, že budú voči nemu použité donucovacie prostriedky. Muž odmietal preukázať svoju totožnosť, preto ho mestskí policajti aj za použitia donucovacích prostriedkov predviedli na mestskú políciu. Tu sa podrobil dychovej skúške, tá ukázala, že 20 ročný Ružomberčan mal v dychu viac ako 1,8 promile. Po spísaní potrebných záznamov ho mestskí policajti prepustili, jeho protiprávnym konaní sa už zaoberá poverený príslušník, ktorý mladíka vypočuje keď tento bude v triezvom stave.

Tá istá hliadka v noci 13.augusta okrem preverenia ďalších šiestich oznámení videla dve hodiny po polnoci, ako sa v pešej zóne pohybuje mladý muž, ktorý kope do reklamných pútačov. Išlo o 25 ročného muža z neďalekej obce, ktorého protiprávne konanie bolo vyriešené v blokovom konaní.

Prečítajte si tiež:

Miera nezamestnanosti v našom kraji klesla: Ružomberok ju má ale najvyššiu!

41. BELANSKÁ PÄTNÁSTKA: Kto bol najrýchlejší v behu na počesť 72. výročia SNP?

Zdroj: Mestská polícia Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM