Jozef Milan Iné športy

Kinderiáda 2013: Víťazom sa stala ZŠ Zarevúca

V utorok sa v Liptovskom Mikuláši konalo záverečné regionálne kolo jarnej časti siedmeho ročníka atletických pretekov Kinderiáda na Slovensku. Osobne sa na ňom zúčastnila aj patrónka Kinderiády Lucia Klocová. Ôsme regionálne kolo vyhrala ZŠ Zarevúca z Ružomberka so ziskom 94 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Kinderiáda 2013: Víťazom sa stala ZŠ Zarevúca
Foto: Jozef Milan

Na druhom mieste sa umiestnili domáci zo ZŠ M. R. Martákovej so 127 bodmi a na treťom mieste ZŠ Nižná so 128 bodmi. Podľa pravidiel Kinderiády nemôže škola, ktorá sa umiestnila na prvých troch miestach vo finále predošlého roku, zúčastniť na finále aktuálneho ročníka. Z toho dôvodu postupuje do finále základná škola, ktorá sa umiestnila na štvrtom mieste a ktorá vo finále nahradí ZŠ M. R. Martákovej, víťaza minuloročnej Kinderiády. Nakoľko sa na štvrtom mieste umiestnili dve školy s rovnakým ziskom 166 bodov, do finále tak postupujú ZŠ Ul. Čs. Brigády a ZŠ s MŠ Zuberec.

Medzi jednotlivcami hviezdil aj Peter Krška

Na Kinderiáde v Liptovskom Mikuláši sa stretlo 208 mladých atlétov z 26 základných škôl Žilinského kraja. Osemčlenné zmiešané družstvá súťažili v hode plnou a kriketovou loptou, v skoku do diaľky z miesta a s rozbehom a v šprinte na 60 m. Medzi piatakmi zaujal Peter Krška zo ZŠ Zarevúca z Ružomberka, ktorý bol prvý v behu na 60 m s časom 9,31 s, ako aj v skoku do diaľky s rozbehom s výkonom 450 cm. Najočakávanejšou disciplínou bola záverečná štafeta 4 × 60 m, ktorú v napínavých pretekoch vyhral víťazný tím zo ZŠ Zarevúca vďaka skvelému času 32,31 s.

Olympionička Lucia Klocová sa tešila zo záujmu detí

K športovej atmosfére Kinderiády prispela aj prítomnosť patrónky siedmeho ročníka slovenskej bežkyne Lucii Klocovej, ktorá víťazom osobne odovzdala diplomy. Malí pretekári mali z jej prítomnosti veľkú radosť a mnohí z nich získali podpisovú kartu s cenným autogramom. „Myslím si, že je skutočne dôležité vzbudzovať u detí záujem o šport. Ak majú talent, treba ho ďalej rozvíjať. Preto ma veľmi teší záujem detí o atletiku a som naozaj rada, že existuje projekt, akým je Kinderiáda. Vďaka nej si deti vyskúšajú atmosféru profesionálnych pretekov a overia si svoje bežecké schopnosti. Ktovie, možno som sa na Kinderiáde stretla aj s budúcimi olympionikmi,“ povedala Lucia Klocová.

Informácie o projekte nájdete aj na internetových stránkach www.kinderiada.sk a na profile http://www.facebook.com/Kinderiada.SK. Súťaž organizuje spoločnosť Ferrero Česká v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom.

zdroj a foto: Barbora Tabačková, AMI Communications Slovakia

Kinderiáda 2013: Víťazom sa stala ZŠ Zarevúca
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM