Jozef Milan Rôzne

Klub seniorov v Ružomberku oslávi 30 rokov

Denné centrum pre seniorov pri meste Ružomberok pozvalo v nedeľu (22.1.) do Kult.domu A.Hlinku členov Klubu dôchodcov na riadnu členskú schôdzu s následným spoločenským posedením.

Klub seniorov – najväčšia záujmová organizácia seniorov v Meste, ktorá má približne 500 členov – sa stretla vo Veľkej dvorane, aby bilancovala rok 2011, prijala plán na rok súčasný a v spoločenskej časti sa zabavila pri reprodukovanej hudbe na už tradičnom – ako to sami nazývajú- seniorskom „plese“. Predseda Klubu dôchodcov Jozef Mišura vo svojej správe o činnosti poďakoval predovšetkým Mestu Ružomberok, niektorým podnikateľom a poslancovi mestského zastupiteľstva a VÚC Michalovi Slašťanovi za podporu aktivít ich Klubu. Na orgány Mesta smeroval kritiku, ktorá sa týkala nezrealizovania rekonštrukcie sídla Denného centra pre seniorov na ul.Majere (Mesto zastavilo v roku 2011 projektovú prípravu a v tomto roku sa s ňou tiež nepočíta). Denné centrum slúži všetkým seniorom(nielen členom Klubu seniorov) a je taktiež sídlom Mestskej organizácie Slovenského zväzu telesne postihnutých, ktorej predseda a tiež Jednoty dôchodcov v Ružomberku Ján Binder bol hosťom členskej schôdze. Jozef Mišura požiadal Mesto, ktoré na stretnutí zastupoval viceprimátor Stanislav Bella, aby prehodnotilo svoje doterajšie rozhodnutia vzhľadom na nevyhovujúce podmienky v ich sídle. Predseda KD zhodnotil bohatú a pestrú činnosť: prednášky, rekreácie, posedenia, Anabál, oslava jubilantov a často nedoceňovanú pomoc pri vybavovaní si dôležitých „maličkostí.“ Vyzdvihol tanečnú skupinu Elišky, na ktorú sú právom hrdí, pretože svojim umením teší divákov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí(Poľsko, Litva). Elišky prirodzene nemohli chýbať v spoločenskom programe. Klub ocenil prácu končiacich členov výboru, medzi nimi zvlášť p.Otíliu Uramovú, a zvolil nových zástupcov.

Pre náš spravodajský portál predseda Klubu uviedol, že v tomto roku si organizácia pripomenie 30-te výročie svojho fungovania. Na deň 26.júna t.r. je naplánované stretnutie s priateľmi z podobných klubov pôsobiacich na území bývalého stredoslovenského kraja, s ktorými navštívia primátora Mesta a podľa finančných možností sa budú snažiť usporiadať aj spoločenské posedenie v závodnom klube Sólo.

Jozef Mišura sa záverom rozhovoru vyznal:„Vážim a cením si, že je veľa ľudí, ktorí chcú robiť pre druhých“. Naša redakcia mu ku výročiu seniorskej organizácie praje, aby ich len pribúdalo.

Klub seniorov RK
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM