Kultúra

Kníhkupectvo v Univerzitnej knižnici chce pomáhať študentom

Na prízemí moderného viacposchodového komplexu ružomberskej Katolíckej univerzity bolo v utorok oficiálne otvorené kníhkupectvo Don Bosco. Predajňa v Ružomberku sa stala najväčším kresťanským kníhkupectvom na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Kníhkupectvo v Univerzitnej knižnici chce pomáhať študentom
Foto: Jozef Milan

„Cielene sme ho tu chceli, aby si študenti i všetci ostatní čitatelia mohli u nás žiadané tituly nielen požičiavať, ale aj kupovať. Dúfame, že budú vo veľkej miere využívať jedinečnú možnosť objednať si priamo tu konkrétnu knihu a personál kníhkupectva im ju rýchlo zadováži,“ uviedla riaditeľka Univerzitnej knižnice KU Soňa Hlinková.

Riaditeľ saleziánskeho vydavateľstva Don Bosco Ján Miško vyjadril presvedčenie, že ich kníhkupectvo patrí prirodzene na univerzitnú pôdu. „Rehoľa saleziánov sa venuje mladým ľuďom. Pre nás je výzvou zháňať študentom dennodenne ďalšie a ďalšie knižné tituly, ktoré hľadajú pre štúdium,“ skonštatoval Miško.

„Kníhkupectvo ponúka nové knihy a verím, že ich budeme spoločne natrvalo dostávať aj do našich čoraz plnších knižničných regálov. Práve v spolupráci s aktívnymi saleziánmi máme zámer vytvoriť tu i detskú knižnicu, aby sme mládeži odmalička vštepovali lásku k dobrým knihám,“ dodal rektor KU Tadeusz Zasepa.

Kníhkupectvo Don Bosco
6
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM