Ivana Milanová Kultúra

Koncert a diskusia "Otvorene o extrémizme"

Občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko pokračuje v ďalšom zo svojich podujatí. V utorok 21.3.2017 Vás pozýva od 18:00 hod. do Synagógy na koncert a diskusiu.

Ilustračný obrázok k článku Koncert a diskusia "Otvorene o extrémizme"
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“ bude od 18:00 v Synagóge na Panskej ulici.

Ako hostia sa predstavia: spevák a hudobník Peter Lipa, ktorý bude aj diskutovať. Ďalej to bude etnologička SAV a Dokumentačného strediska holokaustu Monika Vrzgulová, filozof Egon Gál a miestny bloger Ján Benčík. Celú diskusiu bude viesť a moderovať novinár a fotograf Andrej Bán.

Vstup na podujatie pre verejnosť je voľný a verejnosť bude mať možnosť zapojiť sa do diskusie.

Hlavnými zástupcami iniciatívy a organizátormi sú novinár Andrej Bán a občiansky aktivista Michal Karako. Obsahovou stránkou je diskusia s verejne známymi osobnosťami na témy slobody, extrémizmu, xenofóbie, ale aj novodobej histórie Slovenska 20. storočia so zameraním na totalitné režimy, ktoré výrazne formovali a zasahovali do verejného aj súkromného života. Koncerty a diskusie sú zároveň vyjadrením spolupatričnosti jednotlivým regiónom Slovenska a akousi symbolickou podporou v tom, aby na nich „zodpovední“ ľudia mysleli a riešili konkrétne problémy v nich dlhodobo a adresne.

Program je rozdelený na doobedňajšie premietanie dokumentu a diskusiu so stredoškolskou mládežou a tento samostatný podvečerný koncert známeho hudobníka, ktorý budú striedať diskusie pre širokú verejnosť.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM