Krimi

Kontajner na odpadky pomáhal policajtom: Ludrovec (21) za volantom mal 2,7 promile v dychu

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 21-ročný vodič z Ludrovej, ktorý si v posledný júlový pondelok po polnoci sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Na parkovisku za bytovým domom na ulici Bystrická cesta sa pokúšal otáčať.

Ilustračný obrázok k článku Kontajner na odpadky pomáhal policajtom: Ludrovec (21) za volantom mal 2,7 promile v dychu
Zdroj: TASR

„V dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla narazil prednou časťou vozidla do plastovej nádoby určenej na zber TKO. Bezprostredne po udalosti sa na miesto dostavili policajti, pričom po stotožnení osoby bol obvinený vodič vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky s pozitívnym výsledkom 1,34 mg/l,“ informovali policajti Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku. Vodičovi bol zadržaný a prevezený do cely predbežného zadržania na Obvodné oddelenie PZ. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

Vodiči nepijú len vodu

V prvom augustovom týždni policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 32 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U 20-tich z nich s výsledkom merania nad jedno promile a u 12-tich bol zistený alkohol do jedného promile. Policajti zistili alkohol a pokutovali viac ako 30-tku vodičov nemotorových vozidiel.

Zdroj: OR PZ RK

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM