Rôzne

Liptov je čoraz obľúbenejší: Minuloročná návštevnosť prekonala rekordný rok 2008

Do liptovského regiónu zavítalo v minulom roku viac ako 471.000 turistických návštevníkov. Medziročný nárast o takmer 15 % priniesol zároveň prekonanie historicky rekordného roku 2008. Tržby za 1,38 milióna prenocovaní turistov vzrástli oproti roku 2012 o 16,5 %.

Ilustračný obrázok k článku Liptov je čoraz obľúbenejší: Minuloročná návštevnosť prekonala rekordný rok 2008
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa predsedu predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Alexandra Slafkovského sú to výsledky rozsiahlych investícií a množstva zaujímavých aktivít a podujatí. „Určite k tomu prispela dlhá lyžiarska sezóna i vytrvalé mimoriadne priaznivé letné počasie,“ skonštatoval Slafkovský.

Popri najpočetnejšej skupine Slovákov zamierilo vlani do Liptova veľa Čechov, Poliakov, ale aj Ukrajincov či Rusov. Prejavili sa cielené aktivity na východných trhoch. Nedá sa spoliehať už len na pár charterových letov počas zlatého týždňa.

Značné rezervy sú v klesajúcej priemernej dĺžke pobytu na úrovni necelých troch dní. „Návštevníci si akosi zvykli na opakujúce sa kratšie pobyty. Bezplatnou regionálnou kartou zliav sa ich snažíme motivovať, aby sa u nás zakaždým zdržali o čosi dlhšie,“ dodala riaditeľka spomínanej oblastnej organizácie Darina Bartková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM