Jozef Milan Rôzne

Liptov láka na atraktívne novinky: Unikátny drevený ratrak v skutočnej veľkosti

Bezplatné prehliadky mesta, nové cyklotrasy, atrakcie v akvaparkoch a zábavné hľadanie pokladov po celom regióne. Liptáci opäť nelenili a pre návštevníkov pripravili množstvo zaujímavých noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Liptov láka na atraktívne novinky: Unikátny drevený ratrak v skutočnej veľkosti
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci Ružomberka a Liptovského Mikuláša si môžu brúsiť zuby na bezplatné prehliadky mesta so sprievodcom. Kým v meste ruže budú venované 150. výročiu narodenia rodáka Andreja Hlinku, v Mikuláši záujemcovia nahliadnu do života a tvorby svetoznámych umelcov – P.M.Bohúňa, K. Sokola, manželov Martinčekovcov, A. Gromu, J. Alexyho, J.L. Bellu, D. Pálku, či G. F. Belopotockého.

Malinô Brdo

Na svoje si prídu aj milovníci bicyklov a adrenalínu v Bike Parku Malinô Brdo. V tomto roku v ňom pribudne nová enduro trať Blizzard, vhodná najmä pre menej skúsených cyklistov a je naprojektovaná tak, aby ju mohli zvládnuť na klasických horských bicykloch aj rodiny s deťmi. Novú trasu plánujú otvoriť od polovice júna.*** „Jedinečná letná atrakcia bude stavanie a expozícia pieskových sôch. Pre deti a najmenších sme sa zasa rozhodli postaviť vedľa horskej chaty Dária unikátny drevený ratrak v skutočnej veľkosti, do ktorého sa bude dať pohodlne nasadnúť a zároveň bude slúžiť aj ako netradičná hojdačka,"*** avizuje marketingový riaditeľ strediska Tomáš Gazdarica.

Sedem pokladov Liptova

Rodiny s deťmi určite ocenia projekt 7 pokladov Liptova, ktorý z nich urobí vášnivých hľadačov záhad a indícií na vode, v jaskyniach, na turistických chodníkoch, salašoch či na horách, kde sa stretnú napríklad s drakom Demiánom. Leto 2014 vojde do histórie aj tým, že na vrchole Chopku ožila vynovená Rotunda, ktorá návštevníkom ponúkne okrem kvalitného občerstvenia aj zážitkové ubytovanie. „V minulom roku stúpol počet návštevníkov Liptova o 15 %. V lete u nás priemerne trávili necelé tri noci. Aj vďaka týmto novinkám veríme, že dovolenkári si pobyt u nás predĺžia. Ako vidno, nudiť sa rozhodne nebudú", konštatuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

zdroj: ic rk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM